ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone είναι γεγονός

09:24 - 02 Νοε 2018 | Τεχνολογία
Το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone είναι γεγονός
Από αλλού το περιμέναμε και από… αλλού μας ήρθε. Το πρώτο foldable smartphone στον κόσμο είναι γεγονός και έρχεται από τη μάλλον άγνωστη σε πολλούς Rouyu Technology.

H Royole Corporation, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή εύκαπμπτων οθονών αποκάλυψε το FlexPai, το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο, παίρνοντας το προβάδισμα από πολλούς τεχνολογικούς κολοσσούς που διεκδικούσαν την πρωτιά.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα tablet με οθόνη 7,8 ιντσών – μεγαλύτερη δηλαδή από τα περισσότερα μοντέλα- και αναλογία πλευρών 4:3, η οθόνη του οποίου είναι εύκαμπτη. Η παρουσίαση του πρώτου αναδιπλούμενου τηλεφώνου έπιασε πράγματι τους μεγάλους κατασκευαστές στον ύπνο και κατέρριψε τις φήμες που ήθελαν τόσο καιρό την Samsung και την Huawei να συναγωνίζονται για το ποια θα παρουσιάσει πρώτη ένα τέτοιου είδους τηλέφωνο.

Τα χαρακτηριστικά του νέου τηλεφώνου

  • Το FlexiPai ενσωματώνει τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm,  Snapdragon 8150.
  • H οθόνη τεχνολογίας AMOLED «διπλώνει» στη μέση. Μόλις διπλωθεί, και σε συνεργασία με το λογισμικό –που ονομάζεται WaterOS- η χρήση της συσκευής περιορίζεται στην μισή οθόνη, με την άλλη μισή να δείχνει κάποιο wallpaper.
  • Το κινητό διαθέτει διπλή κύρια κάμερα, με δύο αισθητήρες των 16 Megapixels και 20 Megapixels.
  • Το κινητό κυκλοφορεί με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου αλλά υπάρχουν και εκδόσεις με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο ακόμα ή και 512GB αποθηκευτικού χώρου.
  • Το κινητό διαθέτει και ταχεία φόρτιση – φορτίζει το 80% της μπαταρίας μέσα σε μία ώρα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.