ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple «φρενάρει» την παραγωγή των νέων iPhone

09:53 - 20 Νοε 2018 | Τεχνολογία
Η Apple «φρενάρει» την παραγωγή των νέων iPhone
«Φρένο» στην παραγωγή και των τριών νέων iPhones φέρεται να βάζει η Apple τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για τα νέα μοντέλα του τεχνολογικού κολοσσού αλλά και η απόφαση της εταιρείας να παρουσιάσει τρία μοντέλα αυτή τη χρονιά καθιστούν δυσκολότερη την πρόβλεψη για τον ακριβή αριθμό των τεμαχίων που θα χρειαστούν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τριγμοί στη μετοχή της Apple

Ήδη την τελευταία εβδομάδα δημοσιεύματα σχετικά με την μείωση της παραγωγής και την χαμηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη πωλήσεων εν μέσω εορταστικής περιόδου έχουν προκαλέσει τριγμούς στην μετοχή της εταιρείας αλλά και των εταιρειών που παρασκευάζουν τα εξαρτήματα του iPhone. Πολλοί μάλιστα αναλυτές έστειλαν και σχετικά προειδοποιητικά σημειώματα στους πελάτες τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύματα ενέτειναν τις ανησυχίες για το iPhone XR, ισχυριζόμενα ότι η Apple ακυρώνει σχεδόν το ένα τρίτο των παραγγελιών -  περίπου 70 εκατ. συσκευές - που είχε ζητήσει να παραχθούν  από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο.

Επίσης σημειώνεται πως η Lumentum Holdings Inc. αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, λόγω του ότι ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της ακύρωσε μεγάλο μέρος της παραγγελίας του για συστήματα αναγνώρισης προσώπου. Παρότι η Lumentum δεν κατονόμασε τον πελάτη, τα «βλέμματα» όλων στράφηκαν στην Apple η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας εισφέροντας περί το 30% του τζίρου της. Την ίδια ημέρα οι μετοχές της Lumentum έκαναν ελεύθερη πτώση χάνοντας 33% - ποσοστό ρεκόρ για τα δεδομένα της εταιρείας - ενώ κατακρημνίστηκε και η μετοχή της  Apple με την πτώση να φτάνει το 5%.

Οι φήμες συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα η μετοχή της Apple να βυθιστεί κατά 20% από τις αρχές Οκτωβρίου χάνοντας 200 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία σε μόλις 40 ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.