ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς ο Σόρος εξοικονόμησε 17 εκατ. πουλώντας μετοχές του Facebook

18:20 - 22 Νοε 2018 | Τεχνολογία
Πώς ο Σόρος εξοικονόμησε 17 εκατ. πουλώντας μετοχές του Facebook
Περίπου 17,7 εκατ. ευρώ κατάφερε να εξοικονομήσει ο δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος, πουλώντας μετοχές των εταιρειών Facebook, Netflix και Goldman Sachs, λίγο πριν αυτά αυτές αρχίσουν να παίρνουν την κατηφόρα.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Soros Fund Management, πούλησε όλες τις μετοχές της Facebook μέσα σε ένα τρίμηνο ενώ κατάφερε να πουλήσει μετοχές των Netflix αλλά Goldman Sachs Group την κατάλληλη στιγμή, σύμφωνα με έκθεση της Barron's.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι μετοχές της Facebook όσο και της Goldman έχουν χτυπήσει νέα χαμηλά στο δ' τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα το κοινωνικό δίκτυο πέφτει κατά 20% , ενώ η μετοχή της Goldman Sach's έχει απωλέσει το 15% της αξίας της μέσα σε ένα τριμηνο.

Ειδικότερα, με το κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη, η μετοχή του Facebook έφτασε στα 134,82 δολάρια, κινούμενη ανοδικά κατά 1% εν συγκρίσει με την προηγούμενη ημέρα. Να υπενθυμίσουμε πως στις 25 Ιουλίου, η μετοχή του Facebook κόστιζε περί τα 217,50 δολάρια. Ακριβώς την επόμενη ημέρα έπεσε κατά 19%, κι έκτοτε συνεχίζει την πτωτική της πορεία. Η Soros Fund Management, η οποία διαχειρίζεται τα χρήματα της οικογένειας Soros, είχε στην κατοχή της περί τις 159.200 μετοχές της Facebook στο τέλος του β' τριμήνου αλλά μέχρι την εκπνοή του γ΄ τριμήνου, την 1η Οκτωβρίου, είχε πουλήσει όλες αυτές τις μετοχές

Στην περίπτωση της Goldman Sachs τώρα η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 15% στο δ’ τρίμηνο. Η συμμετοχή της εταιρείας στη Goldman μειώθηκε από 64.814 μετοχές στα τέλη Ιουνίου, σε 28.206 μετοχές στο τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Barron's. Η πτωτική πορεία της Goldman Sachs ξεκίνησε όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ερευνά κατηγορίες κατά δύο πρώην υπαλλήλων της εταιρείας για την έκδοση ομολόγων από την Malaysia Development Bhd.

Παράλληλα η Soros Fund Management μείωσε την θέση της στο Netflix κατά 89%- ήτοι 106.400 μετοχές το γ’ τρίμηνο - φτάνοντας να κατέχει μόνο 13.800 μετοχές στο τέλος Σεπτεμβρίου. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο, οι επενδυτές φάνηκαν επιφυλακτικοί σχετικά με την μελλοντική κερδοφορία του μέσου με αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράφει πτώση 29% από τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Barron's.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.