ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για αθέμιτο ανταγωνισμό ερευνάται η Amazon στη Γερμανία

14:59 - 29 Νοε 2018 | Τεχνολογία
Για αθέμιτο ανταγωνισμό ερευνάται η Amazon στη Γερμανία
Γερμανοί αξιωματούχοι ερευνούν την online πλατφόρμα λιανικής πώλησης, Amazon, για να δουν εάν εμποδίζει τον θεμιτό ανταγωνισμό στη διαδικτυακή αγορά της χώρας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι ερευνητές του Federal Cartel Office σημειώνουν σε ανακοίνωση τους ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασία για το πώς διαχειρίζεται η εταιρεία πωλητές στην Amazon.de, την ιστοσελίδα της.

«Λόγω των αρκετών καταγγελιών που έχουμε δεχθεί, θα εξετάσουμε αν η Amazon κάνει κατάχρηση της θέσης της στην αγορά προκαλώντας ζημία στους ενεργούς πωλητές στην πλατφόρμα της», σημείωσε ο πρόεδρος του Federal Cartel Office, Andreas Mudt.

Οι πρακτικές που φέρεται να ακολουθεί περιλαμβάνουν το μπλοκάρισμα των λογαριασμών πωλητών χωρίς εξήγηση, τη χρήση των πληροφοριών τους καθώς και παρακράτηση πληρωμών.

Mία ακόμη έρευνα σχετικά με τη χρήση δεδομένων από την Amazon είναι ήδη σε εξέλιξη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η ευρωπαία επίτροπος, ερευνά την Amazon λόγω ανησυχιών ότι παίρνει τα δεδομένα των προϊόντων από τους επιτυχημένους αντίπαλους πωλητές και στη συνέχεια φέρνει φθηνότερες αντιγραφές προϊόντων στην αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.