ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνει τις ευρωπαϊκές παραγωγές για το 2019 το Netflix

19:25 - 04 Δεκ 2018 | Τεχνολογία
Αυξάνει τις ευρωπαϊκές παραγωγές για το 2019 το Netflix
Να αυξήσει τις σειρές και τις ταινίες που παράγονται επί ευρωπαϊκού εδάφους σκοπεύει το Netflix για το 2019 σε μια προσπάθεια να συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα που θα επιβάλλει η EE σε τέτοιου είδους πλατφόρμες αλλά και να συναγωνιστεί επάξια τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα στις χώρες της Ευρώπης που καταγράφει την μεγαλύτερη διείσδυση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η online υπηρεσία συνεχούς ροής θα αυξήσει τον αριθμό των ευρωπαϊκών ντοκιμαντέρ, σειρών και ταινιών από 141 φέτος σε 221 το 2019, με περισσότερες από 150 εξ' αυτών να αποτελούν πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η εταιρεία, η οποία μετρά 130 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως, έχει ήδη ξεκινήσει τέσσερις νέες τηλεοπτικές σειρές σε ευρωπαϊκές χώρες αφουγκραζόμενη την ανάγκη του κοινού για ακόμα περισσότερo τοπικό περιεχόμενο.

Τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέσπισε νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο επιβάλλει στις online streaming υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Netflix και Amazon να γυρίζουν το 30%-40% των παραγωγών τους στην Ευρώπη. Οι νέοι κανόνες της ΕΕ επιτρέπουν στα κράτη-μέλη της Ένωσης να υιοθετήσουν ένα δικό τους κατώτατο όριο εγχώριων παραγωγών για τέτοιου είδους πλατφόρμες αλλά και να απαιτήσουν από Netflix, Amazon κι άλλες παρόμοιες υπηρεσίες να χρηματοδοτούν εγχώριες παραγωγές. Μέχρι στιγμής εκκρεμεί η έγκριση της νομοθεσίας από τα κράτη-μέλη της ΕΕ ωστόσο o κος Ρόμπερτ Βαϊόλα, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα δικτύων επικοινωνιών περιεχομένου και τεχνολογίας είναι πεπεισμένο ότι θα ψηφιστεί από όλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.