ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Huawei: Επενδύει 2 δισ. στην κυβερνοασφαλεία σε διάστημα πέντε ετών

22:21 - 19 Δεκ 2018 | Τεχνολογία
Huawei: Επενδύει 2 δισ. στην κυβερνοασφαλεία σε διάστημα πέντε ετών
Σε θέματα κυβερνοασφαλείας θα επικεντρωθεί η Huawei μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια επενδύοντας δύο δισ. δολάρια καθώς δέχεται διεθνή «πυρά» σχετικά με ενδεχόμενα ρίσκα ασφαλείας που φέρονται να συνοδεύουν τον εξοπλισμό δικτύων της.

Η κινεζική εταιρεία προέβη στις εν λόγω ανακοινώσεις στο πλαίσιο μιας ενδελεχούς συνέντευξής της στα γραφεία της στο Ντονγκουάν, όπου παρέστησαν πάνω από 20 διεθνείς δημοσιογράφοι.

«Πονοκέφαλος» το σκάνδαλο της CFO

Η Huawei βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας τον τελευταίο καιρό, λόγω της σύλληψης της Μενγκ Ουαντζού, chief financial officer της εταιρείας και κόρης του ιδρυτή της, Ρεν Ζενγκφέι, στον Καναδά, κατόπιν αμερικανικού αιτήματος. Επίσης, η κινεζική εταιρεία έχει πρακτικά αποκλειστεί από την αμερικανική αγορά και έχει δεχτεί «μπλόκο» στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ως προς τη δημιουργία υποδομών δικτύων 5G, καθώς πολλοί είναι αυτοί που προβληματίζονται πως θα μπορούσε να διευκολύνει την κατασκοπεία από πλευράς κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Αποκλείοντας ανταγωνιστές από το γήπεδο, δεν γίνεσαι καλύτερος. Πιστεύουμε πως οποιοιδήποτε προβληματισμοί ή ισχυρισμοί για θέματα ασφαλείας της Huawei θα έπρεπε να στηρίζονται σε αποδείξεις» δήλωσε ο Κεν Χου, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, προσθέτοντας πως «χωρίς απτές αποδείξεις, δεν αποδεχόμαστε και αντιτιθέμεθα σε αυτούς τους ισχυρισμούς».

Όπως είπε, η Huawei είναι σε επαφή με κυβερνήσεις ανά τον κόσμο σχετικά με την ανεξαρτησία της λειτουργίας της, ενώ πρόσθεσε πως η Ιαπωνία και η Γαλλία δεν έχουν προβεί σε επίσημες απαγορεύσεις ως προς τον τηλεπικοινωνιακό της εξοπλισμό.

Στόχος των κυβερνήσεων η Huawei

Σημειώνεται πως πηγές ανέφεραν στο Reuters πως η Ιαπωνία σχεδιάζει να προβεί σε καθολική απαγόρευση της αγοράς εξοπλισμού για την κυβέρνηση από τη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ άλλα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής κάποιων ειδών εξοπλισμού σε σχετική «high alert» λίστα, που φέρεται να «στοχεύει» ιδιαιτέρως τη Huawei, η οποία έχει επανειλημμένα τονίσει πως το Πεκίνο δεν ασκεί επιρροή πάνω της.

Η κινεζική εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως και ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones. Επίσης, αντίθετα με άλλες μεγάλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, τα μισά της έσοδα προέρχονται από το εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.