ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Amazon «σκαρφάλωσε» πρώτη στη λίστα με τις πολυτιμότερες εταιρείες

14:10 - 08 Ιαν 2019 | Τεχνολογία
Η Amazon «σκαρφάλωσε» πρώτη στη λίστα με τις πολυτιμότερες εταιρείες
Η Amazon ξεπέρασε τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία παγκοσμίως τη Δευτέρα, κλείνοντας την ημέρα διαπραγμάτευσης με αξία αγοράς 796,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Microsoft, η οποία μόλις πέρασε την Apple για να αναλάβει την πρώτη θέση λίγο πριν από ένα μήνα, αξίζει πλέον 783,4 δισ. δολάρια.

 

Η χρηματιστηριακή αξία της Amazon ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το Σεπτέμβριο, αλλά η κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς στο τέλος του έτους είχε ως αποτέλεσμα το χειρότερο τρίμηνο για τις μετοχές από την ύφεση του 2008. Παρ 'όλα αυτά, μετά τη συγκέντρωση σε τρεις από τις τέσσερις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης του 2019, η Amazon είναι το νούμερο 1.

 

«Παρά το σημερινό τεράστιο μέγεθος, βλέπουμε τις ευκαιρίες της Amazon ως επί το πλείστον χωρίς περιορισμούς, με βάση μια επιτυχημένη πορεία αξιοποίησης των δαπανών των καταναλωτών και των υπηρεσιών πληροφορικής", σχολιάζει ο Brian Wieser, αναλυτής της Pivotal Research Group.

 

Η Amazon αυξήθηκε 3,4% τη Δευτέρα σε $ 1,629.51, ενώ το απόθεμα αυξήθηκε κατά 8,5% το 2019.

 

Ανάμεσα στους λόγους «εκτόξευσης» της εταιρείας ανήκουν και οι παρακάτω:

 

1. Cloud: Οι υπηρεσίες Web της Amazon παραμένουν στις πρώτες της βιομηχανίας.

 

2. E-commerce dominance: Η Amazon έχει επεκταθεί σε πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο πυρήνας της εξακολουθεί να είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

3. Growth drivers like health, Alexa and ads: Η Amazon έχει πολλές σημαντικές ευκαιρίες για αύξηση των εσόδων με κυρίαρχη τη διαφήμιση η οποία αυξήθηκε κατά 122% το τρίτο τρίμηνο, περνώντας το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

4. Tight leadership team: Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ του Amazon και των άλλων εταιρειών της τεχνολογίας είναι η στενά συνδεδεμένη ομάδα ηγεσίας. Ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Bezos έχει συγκεντρώσει μια άκρως πιστή ομάδα στελεχών στην κορυφή της εταιρείας, με πολλούς από αυτούς να έχουν μείνει στην Amazon για χρόνια, αν όχι για δεκαετίες.

 

5. Less drama: Η Amazon έχει προσκρούσει πρόσφατα σε αρκετά αμφιλεγόμενα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων του Προέδρου Trump και του χειρισμού της εταιρείας για την αναζήτηση δεύτερης έδρας αλλά κανένα από αυτά τα θέματα δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο. Αντίθετα, με τη δραστηριότητα της Apple στην Κίνα και τα σκάνδαλα της ιδιωτικής ζωής στο Facebook, η Amazon θεωρείται ασφαλής εταιρεία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.