ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα αναπτύσσει την τεχνολογία συναλλαγών «blockchain»

09:45 - 14 Ιαν 2019 | Τεχνολογία
Η Κίνα αναπτύσσει την τεχνολογία συναλλαγών «blockchain»
Η Κίνα στοχεύει να αναπτύξει την τεχνολογία blockchain, που έγινε γνωστή ως το θεμέλιο των κρυπτονομισμάτων (bitcoin).

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, οι κανονισμοί που θα τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο, «θα προωθήσουν την υγιή και οργανωμένη ανάπτυξη του blockchain» προκειμένου η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής να καλύψει κάθε κανονιστικό και νομικό κενό.

 

Η Υπηρεσία Κυβερνοδιαστήματος της Κίνας (CAC) ανακοίνωσε ότι οι πλατφόρμες blockchain, μεταξύ άλλων, θα υποχρεούνται να λογοκρίνουν το περιεχόμενό τους, να επιτρέπουν στις κινεζικές αρχές την πρόσβασή τους στα αποθηκευμένα δεδομένα και επίσης να ελέγχουν την ταυτότητα των χρηστών ώστε να μην είναι ανώνυμοι. Οι παραβιάσεις αυτών των κανονισμών θα επισύρουν πρόστιμα ή φυλάκιση.

 

Η Κίνα έθεσε υπό διωγμό τα κρυπτονομίσματα από το 2017, απαγορεύοντας τη λειτουργία εγχώριων ανταλλακτηρίων και τη δημιουργία νέων εικονικών νομισμάτων. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ενθαρρύνει την έρευνα στην τεχνολογία blockchain και την αξιοποίησή της ευρύτερα.

 

Σήμερα, οι κορυφαίες χώρες στην ανάπτυξη έργων blockchain είναι οι ΗΠΑ (29%) και η Κίνα (18%) με τη δεύτερη να κάνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τους Αμερικάνους. Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες προοπτικές αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας είναι οι Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η Ενέργεια, οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, η Υγεία και η Βιομηχανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:43 - 14 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.