ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κόλπο που μεταμορφώνει τα AirPods σε «εργαλείο κατασκοπείας»

09:00 - 16 Ιαν 2019 | Τεχνολογία
Το κόλπο που μεταμορφώνει τα AirPods σε «εργαλείο κατασκοπείας»
Υπάρχουν πολλά κρυφά χαρακτηριστικά «θαμμένα» στο μενού ρυθμίσεων του iPhone σας. Τις τελευταίες ημέρες όμως, οι «πιστοί» της Apple ανακάλυψαν ένα κόλπο που μπορεί να μετατρέψει το iPhone και τα ασύρματα ακουστικά AirPods σε… εργαλείο κατασκοπείας.

Το χαρακτηριστικό «Live Listen», επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί το iPhone ως μικρόφωνο και να ακούει από απόσταση τους ήχους που καταγράφονται, μέσω των  ασύρματων AirPods του.

Το tweet που περιγράφει το εν λόγω feature, έχει γίνει viral, προκαλώντας μάλιστα τις αντιδράσεις πολλών χρηστών.

Κάποιοι χρήστες έχουν θορυβηθεί από το χαρακτηριστικό, λέγοντας ότι θα μπορούσε να επιτρέψει τη χρήση του iPhone ως συσκευή κατασκοπείας, ή ως μέσου αντιγραφής σε εξετάσεις.

5c38f7c42a5b7475dd4583e5 960 600

Όπως αποδεικνύεται ωστόσο, το «Live Listen» δεν έχει καμία σχέση με τον… 007. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκε ως εργαλείο προσβασιμότητας για άτομα με προβλήματα ακοής.

Πώς λειτουργεί; Το ενεργοποιείτε και τοποθετείτε το μικρόφωνο του iPhone σας κοντά στο πρόσωπο που θέλετε να ακούσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να ακούσετε μέσω του ακουστικού σας ή των AirPods, τα οποία λειτουργούν ασύρματα με Bluetooth.

Η λειτουργία σχεδιάστηκε για να βοηθά τα άτομα που χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας να ακούσουν καλύτερα σε θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως σε ένα γεμάτο εστιατόριο ή σε μια αίθουσα διαλέξεων.

Το «Live Listen» εισήχθη σε μια ενημέρωση λογισμικού iPhone το Σεπτέμβριο για τα AirPods της Apple. Προηγουμένως, ήταν διαθέσιμη σε μερικά μοντέλα βοηθητικών ακουστικών με πιστοποίηση της Apple.

Το ερώτημα τώρα είναι εάν η εταιρεία θα λάβει υπόψη το πιθανό πρόβλημα και θα προωθήσει μια ενημερωμένη έκδοση για την επίλυση του ή τη μείωση του εύρους του, ώστε η εμβέλεια λήψης ήχου να μην εκτείνεται πέρα ​​από το δωμάτιο.

5c38f7d3ad9571740044bbd4 960 909

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.