ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MLS: Η…μητέρα των projects και η τεχνητή νοημοσύνη του MAIC™

09:41 - 18 Ιαν 2019 | Τεχνολογία
MLS: Η…μητέρα των projects και η τεχνητή νοημοσύνη του MAIC™
Με τη φιλοδοξία να βρει ανταπόκριση από το κοινό, ανάλογη με την προσπάθεια που έχει γίνει την τελευταία διετία που ετοιμαζόταν, από σήμερα το MAIC, η νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της MLS είναι στα ράφια των καταστημάτων τεχνολογίας. Πρόκειται για το πιο σημαντικό και πιο μεγάλο project που έχει παρουσιάσει η MLS στα χρόνια της 29χρονης λειτουργίας της, όπως η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε χθες.

H πλατφόρμα MAIC™ (MLS Artificial Intelligence Center), αποτελεί την πρώτη - αυτού του τύπου - Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής.

Από σήμερα η πλατφόρμα λανσάρεται επίσημα στα Ελληνικά, στην ελληνική και κυπριακή αγορά ταυτόχρονα, ενώ εντός του 2019 θα λανσαριστεί σε εφτά ακόμη ευρωπαϊκές γλώσσες και ισάριθμες αγορές.

Η MAIC είναι μια «έξυπνη» συσκευή σταθερής βάσης, που λειτουργεί διαδραστικά με το χρήστη, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής για την εκτέλεση ενεργειών όπως πραγματοποίηση κλήσεων, αποστολής sms ή e-mails, αναζήτηση στο Internet ή στο YouTube, GPS κ.λπ.

Επίσης, παρέχει με μια… φωνητική εντολή στα ελληνικά, πληροφορίες για τα κοντινά φαρμακεία, νοσοκομεία, τράπεζες, πρατήρια καυσίμων, εστιατόρια κ.ο.κ.!

Παράλληλα, σύμφωνα με την MLS, η πλατφόρμα παίζει μουσική, βρίσκει ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο, αναπαράγει μουσικά και άλλα βίντεο, ενημερώνει για τον καιρό σε όλο τον κόσμο και πολλά άλλα παρεμφερή.

Επιπλέον, μέσω διασύνδεσης με το smarthome το MAIC μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες μέσα σε όλο το σπίτι, να διαχειριστεί τις έξυπνες πρίζες του σπιτιού και όλες τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε αυτές, όπως π.χ. να θέσει σε λειτουργία την καφετιέρα, να κλείσει τα παντζούρια, να διαχειριστεί μια έξυπνη τηλεόραση.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως φωνητικές τεχνολογίες με αναγνώριση υπαγόρευσης σε πραγματικό χρόνο (ASR), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), μηχανική μάθηση, υπολογιστική γλωσσολογία, αυτόματη μετατροπή φωνής σε κείμενο (TTS) και αρκετές ακόμη εξειδικευμένες τεχνολογίες.

Η MLS όπως έχει δηλώσει ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Γιάννης Καματάκης, ποντάρει πάρα πολλά σ’ αυτό το project το οποίο έχει προέλθει μέσα από χρόνια έρευνας και δουλειάς, πολυάριθμων μηχανικών και επιστημόνων της εταιρείας.

Για το λόγο αυτό, η MLS έχει κάνει κάποιες στρατηγικές κινήσεις μέσα στο 2018, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος και να ενισχυθεί σε πολλά επίπεδα, για την καλύτερη υποστήριξη του MAIC στις αγορές.

Μέσα στο 2018 η εταιρεία συμμετείχε σε αλλεπάλληλα road shows, έβαλε «πόδι» σε τρεις διεθνείς αγορές, όπως Σερβία, Κύπρο και τον περασμένο Οκτώβριο Βουλγαρία, έκανε δύο placement ενισχύοντας μετοχικά και κεφαλαιακά την εταιρεία, ενώ πολύ πρόσφατα έκανε «μεταγραφή» έμπειρου στελέχους από την αγορά. Πιο αναλυτικά, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Δημήτρης Κατραβάς, που για δώδεκα χρόνια ήταν επικεφαλής της Media Markt Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.