ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Huawei: «Εκτόξευση» στα κέρδη παρά την κριτική

09:00 - 25 Ιαν 2019 | Τεχνολογία
Huawei: «Εκτόξευση» στα κέρδη παρά την κριτική
Η κινεζική Huawei Technologies δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, λόγω της αυξημένης ζήτησης των premium smartphones της.

Εκπρόσωπος της Huawei ανέφερε ότι πρόκειται για άλμα της τάξεως του 50% στα έσοδα, το οποίο δικαιολογημένα παρότρυνε την εταιρεία να δώσει βάρος στον τεχνολογικό κλάδο και όχι τόσο στον μεταφορικό, στον οποίο, επίσης, δραστηριοποιείται.

 

Η Huawei σημείωσε τον περασμένο μήνα ότι τα συνολικά έσοδα το 2018 αυξήθηκαν κατά 21% στα 109 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρουσίασε, επίσης, την πρώτη της chipset βάση 5G που ονομάζεται Tiangang καθώς και το μόντεμ 5G Balong 5000, το οποίο περιέγραψε ως το πιο ισχυρό 5G modem στον κόσμο.

 

Η Huawei, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική κατά το προηγούμενο έτος σχετικά με τη σχέση της με την κυβέρνηση της Κίνας και τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι οι συσκευές της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Πεκίνο για κατασκοπεία. Η επιχείρηση έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες.

 

Ορισμένες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, έχουν περιορίσει την πρόσβαση της Huawei στις αγορές τους.

 

Η επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας Sabrina Meng Wanzhou και κόρη του ιδρυτή της εταιρείας, συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα στον Καναδά κατόπιν εντολής των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει απελευθερωθεί με εγγύηση, αλλά εξακολουθεί να είναι στον Καναδά καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την έκδοσή της με τους ισχυρισμούς ότι εξαπάτησε τις τράπεζες με κυρώσεις που σχετίζονται με το Ιράν. Η Huawei αρνείται την παραβίαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.