ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Huawei εξετάζει την πώληση επεξεργαστών 5G στην Apple

10:47 - 15 Απρ 2019 | Τεχνολογία
Η Huawei εξετάζει την πώληση επεξεργαστών 5G στην Apple
H Huawei αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουλήσει επεξεργαστές 5G στην Apple, σε μία σημαντική μεταστροφή στην έως τώρα στρατηγική της και τη διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας της.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δικών της μικροεπεξεργαστών 5G για smartphones, ο Ρεν Ζενγκφέι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας, αναφέρει ότι η εταιρεία του εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει επεξεργαστές 5G στην Apple. Σύμφωνα με το CNBC, μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο σε συσκευές Huawei, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.  

H Apple μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει συσκευή που να μπορεί να υποστηρίζει 5G. Στο παρελθόν χρησιμοποιούσε μόντεμ της Qualcomm και της Intel, αλλά οι τελευταίες συσκευές της περιλαμβάνουν επεξεργαστές μόνο από την τελευταία. Ωστόσο, Apple και Qualcomm βρίσκονται σε σκληρή δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα πατέντας. 

Η Qualcomm διαθέτει μόντεμ για συνδεσιμότητα 5G, ενώ η Ιntel έχει μείνει πίσω και το πρώτο σχετικό προϊόν της αναμένεται στην αγορά το 2020. Αυτό σημαίνει ότι και η Apple θα μπορούσε να μείνει ένα χρόνο πίσω από τους ανταγωνιστές της. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 15 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.