ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία SIA-QUANT NETWORK για δημιουργία καινοτόμων blockchain για τράπεζες

14:36 - 06 Ιουν 2019 | Τεχνολογία
Συνεργασία SIA-QUANT NETWORK για δημιουργία καινοτόμων blockchain για τράπεζες
Η συμφωνία αποσκοπεί στην ενσωμάτωση της υποδομής SIAchain στο blockchain λειτουργικό σύστημα Overledger της Ouant Network για την ανάπτυξη και υλοποίηση Blockchain και DLT εφαρμογών για ένα εύρος διαφορετικών τεχνολογιών.

H SIA, η ηγετική ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και υποδομών, και η Quant Network, πρωτοπόρος εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη της blockchain διαλειτουργικότητας και τον σχεδιασμό agnostic cross-platform εφαρμογών και υπηρεσιών για τράπεζες και χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

Οι πρώτες δοκιμές διαλειτουργικότητας θα πραγματοποιηθούν στις ιδιωτικές πλατφόρμες Corda και Ethereum της R3.

Η συνεργασία αποσκοπεί στην ενσωμάτωση του blockchain λειτουργικού συστήματος Overledger της Quant Network στην υποδομή SIAchain με σκοπό να γίνει εφικτή η διαλειτουργικότητα, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ανάγκες του χρηματοοικονομικού κλάδου για την ανάπτυξη  blockchain και Distributed Ledger Technology (DLT) εφαρμογών για ένα εύρος διαφορετικών τεχνολογιών.

Το SIAchain είναι μια ιδιωτική υποδομή η οποία αξιοποιεί ένα ευρωπαϊκό δίκτυο 570 κόμβων μέσα στο SIAnet – δίκτυο οπτικών ινών υψηλής ταχύτητας και χαμηλού χρόνου απόκρισης, συνολικής έκτασης πλέον των 186.000 χλμ.- το οποίο υποστηρίζει χρηματοοικονομικά ιδρύματα, εταιρείες και οργανισμούς δημόσιας διοίκησης στην ασφαλή ανάπτυξη και υλοποίηση , καινοτόμων εφαρμογών που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain.

Μέσω της υποδομής SIAchain, προσφέρεται μια σειρά επιχειρηματικών εφαρμογών οι οποίες με την εγγύηση της SIA ανταποκρίνονται στις ανάγκες του συνόλου των εγγεγραμμένων και εγκεκριμένων μελών, με διαφανή, απόρρητο και ασφαλή τρόπο.

«Σε συνέχεια του λανσαρίσματος της ιδιωτικής μας υποδομής SIAchain στην Ευρώπη, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή από άποψη καινοτομίας στην τεχνολογία blockchain, έχοντας ως απώτερο στόχο να υποστηρίξουμε τις χρηματοοικονομικές αγορές μέσω δομών και μοντέλων διακυβέρνησης υψηλής αποδοτικότητας και ασφάλειας. Συνεχίζουμε ενεργά την πορεία μας στο μονοπάτι της καινοτομίας καθώς η δημιουργία πλήρως διαλειτουργικών blockchain δικτύων αποτελεί τον σημαντικότερο στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε σε συνεργασία με την Quant Network και το καινοτόμο όραμα της για την τεχνολογία DLT» ανέφερε ο κ. Daniele Savarè, Innovation & Business Solutions Director της SIA.

«Είμαστε χαρούμενοι για την συνεργασία μας με την SIA, μέσω της οποίας θα μπορέσουμε να διερευνήσουμε τρόπους σχετικά με το πώς το σύστημα Overledger θα μπορέσει να διευκολύνει την πρόσβαση χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στο SIAchain ή σε μέρος του SIAnet, ώστε να επωφεληθούν από τις cross-platform και διαλειτουργικές blockchain εφαρμογές για την υιοθέτηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων, την βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας και την παροχή καινοτομίας στους πελάτες» σχολίασε ο κ. Gilbert Verdian, Διευθύνων Σύμβουλος της Quant Network.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.