ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θάνος Αμπάζης (Edenred): Ορόσημο στην ψηφιακή ανάπτυξη το Apple Pay

06:35 - 23 Ιουλ 2019 | Τεχνολογία
Θάνος Αμπάζης (Edenred): Ορόσημο στην ψηφιακή ανάπτυξη το Apple Pay
Συνέντευξη του Θάνου Αμπάζη, IT Director της Edenred στον Ανέστη Ντόκα, για το Reporter Magazine Ιουλίου. H Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει το Apple Pay στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στο Reporter Magazine ο κ. Θάνος Αμπάζης (IT Director) υπογραμμίζει ότι τώρα όλοι οι κάτοχοι των καρτών Ticket Restaurant® και Spendeo® μπορούν να πραγματοποιούν ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια τις καθημερινές συναλλαγές τους, χρησιμοποιώντας απλά την apple συσκευή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Αμπάζη, το Αpple Pay αποτελεί ορόσημο στην ψηφιακή στρατηγική της εταιρίας, καθιστώντας την Edenred έναν από τους πρώτους παρόχους mobile πληρωμών  στην ελληνική αγορά. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Αμπάζης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη λύση Spendeo®, το πετυχημένο case study της Edenred που έδωσε απάντηση στον καθημερινό πονοκέφαλο της διαχείρισης των εταιρικών εξόδων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ο IT Director αναφέρεται και στην 1η Πανελλήνια Έρευνα Διαχείρισης Εταιρικών Εξόδων που πραγματοποιήθηκε το 2017 και σκοπό είχε να καταγράψει τις ανάγκες και τα pain points των ελληνικών επιχειρήσεων ώστε μετέπειτα η Edenred να "δράσει", σχεδιάζοντας μία λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, προσθέτει ο κ. Αμπάζης.

89588e7b8d0b8d161f51959cdeb5bf73

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Θάνου Αμπάζη έχει ως εξής:

Ποιες είναι οι καινοτόμες ενέργειες της εταιρείαςσας που προωθούνται τη χρονιά που διανύουμε και σας καθιστούν ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο σας;

Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, πορεύεται πάντα με υψηλούς στόχους και συνεχίζει να αναπτύσσει νέες, καινοτόμες λύσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών, από την παροχή σίτισης έως τη διαχείριση των εταιρικών εξόδων.

Οι πελάτες και οι άνθρωποί τους, βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή των δραστηριοτήτων μας και γι’ αυτούς δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό.

Στόχος της Edenred είναι όχι μόνο να εκσυγχρονίζει και να εξελίσσει τις λύσεις που προσφέρει, αλλά και να αναπτύσσει νέες, ακόμη πιο καινοτόμες που δημιουργούν ακόμη ισχυρότερο user engagement. Όλα αυτά, φυσικά, έχοντας σαν γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο οποίος αποτελεί μονόδρομο για όλες τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Edenred φέρνει το Apple Pay στην Ελλάδα. Τώρα, όλοι οι κάτοχοι των καρτών Ticket Restaurant® και Spendeo® μπορούν να πραγματοποιούν ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια τις καθημερινές συναλλαγές τους, χρησιμοποιώντας απλά την Apple συσκευή τους.

Το Apple Pay αποτελεί ορόσημο στην ψηφιακή στρατηγική μας, καθιστώντας την Edenred έναν από τους πρώτους παρόχους mobile πληρωμών στην ελληνική αγορά και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Όλοι εμείς στην Edenred είμαστε πεπεισμένοι ότι με το Apple Pay ξεκινάει μια νέα εποχή για τις υπηρεσίες μας και τους κατόχους τους. Μία εποχή όπου η παρουσία μας στο mobile περιβάλλον θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο καθιστώντας μας τον καθημερινό, ψηφιακό σύντροφο όλων των κατόχων. Και επειδή δεν εφησυχαζόμαστε αλλά εξελισσόμαστε χρόνο με το χρόνο, να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες λύσεις στο μέλλον.

Η 4η τεχνολογική επανάσταση είναι σε πλήρη εξέλιξη στο πλανήτη. Πώς η εταιρεία σας προσαρμόζεται στις νέες αλλαγές και ειδικότερα στην Ελλάδα ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

Όντας υπέρμαχοι της ψηφιακής εποχής και του ψηφιακού μετασχηματισμού που αυτή επιβάλλει, δεν μπορούμε παρά να προσπαθούμε να προσαρμόζουμε πρώτοι τις λύσεις μας ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στην εκάστοτε πραγματικότητα.

H τεχνολογία και η καινοτομία δε θα μπορούσαν παρά να αποτελούν σημαντική προτεραιότητα στο σχεδιασμό των νέων λύσεών μας, αλλά και στη εξέλιξη των υπαρχόντων.

Έτσι, Big Data και Business Intelligence βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, ενώ, παράλληλα η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) φαίνεται ότι θα συνεχίσει να κατακτά όλο και μεγαλύτερο έδαφος στις ελληνικές επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση και σε μας, καθώς καθιστά την καθημερινή μας επαφή με τους πελάτες ακόμα πιο εύκολη και άμεση.

Έχοντας πάντα σαν ευθύνη μας να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και να είμαστε σε θέση να τις καλύπτουμε έγκαιρα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Το να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας ακόμα πιο εύκολη και το να προσφέρουμε ολιστικές λύσεις στα pain points τους είναι άλλωστε αυτοσκοπός για εμάς στην Edenred.

Η ψηφιοποίηση είναι το ζητούμενο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος προκειμένου να ενισχύσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των πελατών σας;

Όπως προανέφερα, σκοπός μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και να είμαστε σε θέση να τις καλύπτουμε έγκαιρα, κάνοντας τη ζωή των πελατών μας ακόμα πιο εύκολη.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθώ στη λύση Spendeo®, το πετυχημένο case study της Edenred που έδωσε απάντηση στον καθημερινό πονοκέφαλο της διαχείρισης των εταιρικών τους εξόδων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η  διαχείριη των εταιρικών εξόδων, η Edenred πραγματοποίησε την 1η Πανελλήνια Έρευνα Διαχείρισης Εταιρικών Εξόδων το 2017. Σκοπός της έρευνας ήταν να καταγράψουμε τις ανάγκες και  τα pain points των ελληνικών επιχειρήσεων και να «δράσουμε», σχεδιάζοντας μία λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους.

Έτσι, γεννήθηκε η λύση Spendeo®, το no 1 σύστημα διαχείρισης των εταιρικών εξόδων, που δίνει απάντηση απόλυτο έλεγχο, μειωμένο κόστος και χρόνο διαχείρισης των εταιρικών εξόδων. Η Spendeo® αποτελεί μια προηγμένη, τεχνολογική λύση, που συνδυάζει την ευελιξία μιας επαναφορτιζόμενης, προπληρωμένης κάρτας, τον έλεγχο μιας online πλατφόρμας που καταγράφει και ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τις συναλλαγές των εταιρικών καρτών, αλλά και τη φορητότητα μιας σύγχρονης mobile εφαρμογής που επιτρέπει τόσο στο διαχειριστή όσο και στους κατόχους να έχουν 24/7 έλεγχο των εταιρικών τους εξόδων.

Σε ποιο επίπεδο στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα η ψηφιοποίηση των επι- χειρήσεων σύμφωνα με τα δικά σας θεμελιώδη μεγέθη;

Κάθε επιχείρηση που έχει όραμα για το μέλλον και προσβλέπει στην αύξηση του πελατολογίου της και την διατήρηση του υπάρχοντος, θα πρέπει να αντιμετωπίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό σαν τον κινητήριο μοχλό της. Χωρίς αυτόν, δε θα μπορέσει να εξελιχθεί και να προχωρήσει μπροστά.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αλλά δεν ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό παντού. Στην Ελλάδα, είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι έννοιες και οι δράσεις γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό δείχνουν ότι έχουμε περάσει από την εποχή της “μόδας” στην εποχή της “ωριμότητας”. Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός προϋποθέτει μία ολιστική προσέγγιση μετασχηματισμού των εταιρειών και όχι μόνο των συστημάτων, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα και με κάνει να οραματίζομαι την επόμενη μέρα. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας να μετασχηματιστούμε, προάγοντας την απλότητα, ευκολία και ευελιξία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.