ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον Κύριο

07:31 - 26 Ιουλ 2019 | Τεχνολογία
Πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον
Το όραμα της Vodafone για έναν πιο δίκαιο, ψηφιακό κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ REPORTER MAGAZINE ΙΟΥΛΙΟΥ

Μπορεί η εμπορική δραστηριότητα και η τεχνολογική ανάπτυξη να συνυπάρξουν με το όραμα ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου ψηφιακού κόσμου; Η Vodafone λέει ναι και πιστεύει ότι με τα δίκτυα και τις υπηρεσίες της μπορεί να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον, ενδυναμώνοντας πολίτες και επιχειρήσεις με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.

Μέσα από την δραστηριότητά της, η Vodafone έχει θέσει ως στόχο να χτίσει μία ψηφιακή κοινωνία που θα επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, θα είναι ανοιχτή σε όλους και δεν θα επιβαρύει με τις δραστηριότητές της τον πλανήτη και το φυσικό περιβάλλον.

Για αυτόν τον λόγο έχει δεσμευθεί να βελτιώσει τις ζωές ενός δισ. ανθρώπων και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, έως το 2025, λαμβάνοντας δραστικά μέτρα σε τρεις πυλώνες: Την ψηφιακή κοινωνία, την κοινωνική ενσωμάτωση για όλους και την προστασία του πλανήτη.

Προς μία πραγματικά ψηφιακή κοινωνία

Η Vodafone πιστεύει σε μία διασυνδεδεμένη ψηφιακή κοινωνία όπου τα ψηφιακά δεδομένα θα μεταφέρονται με υψηλές ταχύτητες, διασυνδέοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τα πράγμα- τα στο διαδίκτυο όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Με τα γρήγορα Gigabit δίκτυα και το Internet of Things θα προκύψουν καταπληκτικές ιδέες, καινοτομίες και τεχνολογίες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να γίνουν οι ζωές μας ευκολότερες, υγιέστερες, εξυπνότερες και πληρέστερες. Ένα πρόσφατο παράδειγμα έρχεται από τη συνεργασία της Vodafone Ελλάδας με τον δήμο Αθηναίων.

H Vodafone αξιοποίησε μία σύγχρονη τεχνολογία – το Internet of Things – και τα δίκτυά της, υποστηρίζοντας τον δήμο Αθηναίων να διαθέσει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Εμπορικού Τριγώνου μία νέα, καινοτόμο υπηρεσία: Την «Έξυπνη Αποκομιδή». Μέσα από αυτή τη νέα υπηρεσία, οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι του Τριγώνου λαμβάνουν, με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, ειδοποίηση για το πότε φτάνουν τα ειδικά απορριμματοφόρα του Εμπορικού Τριγώνου στην πόρτα τους, λίγο προτού αυτά φτάσουν, ώστε έγκαιρα να βγάλουν τα απορρίμματά τους στον δρόμο, δεδομένου ότι η περιοχή έχει απαλλαχθεί από κάδους απορριμμάτων.

Έτσι, μέσα από μία εκθετική τεχνολογία της 4ης βιομηχανικής επανάστασης – το Internet of Things - o μεγαλύτερος δήμος της χώρας έθεσε τις βάσεις μίας «έξυπνης πόλης» και αξιοποιώντας την τεχνολογία βελτιώνει την καθημερινότητα όλων στην περιοχή, συμβάλλοντας στο κοινό καλό.

Trigono VODAFONE

Ένα καλύτερο μέλλον για όλους χωρίς αποκλεισμούς

Η Vodafone πιστεύει ότι οι ευκαιρίες και υποσχέσεις ενός καλύτερου ψηφιακού μέλλοντος θα πρέπει να γίνουν κτήμα όλων και δεσμεύεται να εξασφαλίσει ότι οι πλέον ευάλωτοι δεν θα μείνουν πίσω σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς το μέλλον. Μέσα από τις τεχνολογίες της, εργάζεται για να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει σήμερα και να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνεισφέρουν πλήρως και ισότιμα στην κοινωνία. Μία χαρακτηριστική περίπτωση όπου η τεχνολογία έρχεται να υποστηρίξει έναν κοινό σκοπό, είναι αυτή του Pablo, της πρώτης παιδικής σειράς με κεντρικό ήρωα ένα παιδί με αυτισμό, που έρχεται στην Ελλάδα μέσα από το Vodafone TV.

Ο αυτισμός είναι πολύ πιο συνηθισμένος από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν την αύξηση των ποσοστών ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού και ανέρχονται σε 1 ανά 68 άτομα. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι έως και το 5% του πληθυσμού έρχεται καθημερινά σε επαφή με τη δια- ταραχή αυτή, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και άρση του στιγματισμού.

Πρόσφατα, η Vodafone, σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο οργανισμό The Happy Art και την πολύτιμη βοήθεια συνεργατών από τον χώρο της εκπαίδευσης ειδικής αγωγής, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα αγόρια με αυτισμό που θα ήθελαν να συμμετέχουν στη μεταγλώττιση της σειράς.

Οι συμμετοχές ήρθαν από όλη την Ελλάδα και στην οντισιόν, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Ομάδα ειδικών επέλεξε τον Νικόλα, έναν ταλαντούχο και γεμάτο φαντασία νεαρό, ερασιτέχνη ηθοποιό, ο οποίος ανέλαβε να δανείσει τη φωνή του στη μεταγλώττισης της τηλεοπτικής σειράς Pablo, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα να προβάλλεται από το Vodafone TV.

Προς έναν βιώσιμο πλανήτη μέσα από την τεχνολογία

Η Vodafone πιστεύει ότι απαιτείται άμεση και βιώσιμη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ότι η επιχειρηματική επιτυχία δεν θα πρέπει να αποβαίνει σε βάρος του περιβάλλοντος, καθώς στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Και για αυτόν τον σκοπό αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Σε συνεργασία με την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας / ΜΟm, η Vodafone ανέπτυξε μία καινοτόμο λύση Internet of Things που ενισχύει την προστασία και την παρακολούθηση του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη, της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Η μοναδική αυτή λύση ΙοΤ αξιοποιείται σε απομακρυσμένα σημεία του Αιγαίου – όπως σπηλιές στις οποίες αναπαράγεται η μεσογειακή φώκια – και επιτρέπει την καταγραφή και την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του είδους σε πραγματικό χρόνο, μέσα από τα δίκτυα της Vodafone. Το πολύτιμο αυτό υλικό αποθηκεύεται στο cloud και επιτρέπει στη MΟm να παρακολουθεί την ανάπτυξη των νεογνών και τις συμπεριφορές της μεσογειακής φώκιας μέσα στις σπηλιές του Αιγαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.