ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αγορά «Voice Assistants» θα...εκτιναχθεί κατά 770% έως το 2024

13:51 - 17 Αυγ 2019 | Τεχνολογία
Η αγορά «Voice Assistants» θα...εκτιναχθεί κατά 770% έως το 2024
Κρίσιμο μέγεθος θα αρχίσει να αποκτά τα επόμενα χρόνια η αγορά των “έξυπνων βοηθών”, οι πωλήσεις των οποίων αυξάνονται, καθώς ενισχύεται η ανάγκη των καταναλωτών για περαιτέρω αυτοματοποίηση της οικιακής καθημερινότητας. Οι “έξυπνοι” ψηφιακοί βοηθοί στηρίζονται στην τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης και της αναγνώρισης φωνής, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των smart homes και μπορούν να εκτελέσουν μια σειρά ενεργειών με την ακρόαση μιας λέξης ή φράσης: να ενεργοποιήσουν τα φώτα, να παίξουν μουσική, να κάνουν online παραγγελίες.

Η αγορά των “Voice Assistants” αναμένεται να διευρυνθεί κατά 770% έως το 2024, με τον εκ Κίνας ορμώμενο ανταγωνισμό να ωθεί την αγορά προς τα πάνω. Σύμφωνα με νέα έκθεση της Juniper Research, έως το 2024, στην παγκόσμια αγορά θα κυκλοφορούν 555 εκατ. συσκευές “Voice Assistants” από 105 εκατ. το 2019. Σύμφωνα με την εταιρεία, έως το 2024 η συντριπτική πλειοψηφία των βοηθών φωνής και συγκεκριμένα το 90%, θα χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και την εκτέλεση μιας σειράς ενεργειών, που σχετίζονται με τις υποδομές ενός smart home.

Η νέα έρευνα της Juniper Research (Smart Homes: Strategic Opportunities, Business Models & Competitive Landscape 2019-2024) διαπιστώνει, σύμφωνα με το sepe.gr ότι οι βοηθοί φωνής αποτελούν όλο και πιο κρίσιμο στοιχείο για το “έξυπνο” σπίτι. παρέχοντας πλατφόρμες διαλειτουργικότητας, που επιτρέπουν τον απρόσκοπτο έλεγχο ολόκληρου του smart home.

Οι κατασκευαστές
Η έρευνα της Juniper Research αποδίδει στην Amazon την πρώτη θέση της αγοράς των βοηθών φωνής, διαπιστώνοντας ότι η εταιρεία κυριαρχεί από πλευράς πωλήσεων χάρη στις προηγμένες λειτουργίες των πλήκτρων, που περιλαμβάνονται στο Echo Plus, τις μεγάλες επενδύσεις από το Alexa Fund και την Alexa Skills, λειτουργώντας ως ένα μεγάλο οικοσύστημα σχετικών εφαρμογών. Οι αναλυτές, μάλιστα, εκτιμούν ότι οι πρόσφατες εξαγορές, όπως αυτές των Blink, Ring και eero, θα ενισχύσουν περαιτέρω την ικανότητά της Amazon να καινοτομεί στην κατηγορία του “έξυπνου” σπιτιού.

Αναφορικά με τον έτερο μεγάλο παίκτη της αγοράς, την Google, οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα επωφεληθεί από την απόκτηση του Nest και θα είναι σε θέση να προσφέρει μια πλήρως ολοκληρωμένη πρόταση στην αγορά των “έξυπνων” βοηθών φωνής. Η Juniper Research εκτιμά ότι η επένδυση της Google στο AI θα της επιτρέψει να προσθέσει πιο ευφυείς και αυτόνομες λειτουργίες και να διαφοροποιηθεί έναντι του ανταγωνισμού.

Ο ρόλος της Κίνας
Σημαντικό ρόλο στη διεύρυνση της παγκόσμιας αγοράς των “έξυπνων” βοηθών αναμένεται να διαδραματίσουν οι Κινέζοι κατασκευαστές, το iFlytek, το Baidu και η Huawei, οι οποίοι αναπτύσσουν όλο και πιο προηγμένους βοηθούς φωνής. Ενώ η υφιστάμενη διείσδυση των βοηθών φωνής είναι χαμηλή στην Κίνα, η Juniper Research αναμένει ότι η χρήση των ψηφιακών βοηθών στην Κίνα θα αυξηθεί σε πάνω από 100 εκατομμύρια το 2024, από μόλις 4 εκατομμύρια το 2019. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι αναλυτές, η κινεζική επιρροή θα περιοριστεί στην εγχώρια αγορά, δεδομένης της ανησυχίας για την ασφάλεια γύρω από τη Huawei στις ΗΠΑ.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 17 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.