ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Preradovic(Dell): Η Ελλάδα κτυπά «στα ίσια» χώρες της Κεντρικής Ευρώπης

08:26 - 23 Οκτ 2019 | Τεχνολογία
Preradovic(Dell): Η Ελλάδα κτυπά «στα ίσια» χώρες της Κεντρικής Ευρώπης
Τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού για την ελληνική επιχειρηματικότητα επισήμανε, χθες, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της Dell Technologies για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, κ. Aleksander Preradovic, στο πλαίσιο διεθνούς Forum τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Aleksander Preradovic, αλλά και άλλα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού αναφέρθηκαν στο ότι οι υπηρεσίες π.χ. cloud, edge αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού μπορούν να εκτοξεύσουν την αποδοτικότητας των επιχειρήσεων.

Ζητούμενο, όπως είπε, είναι η σύνδεση των ανθρώπων με την τεχνολογία, ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητά τους, ενώ πρόσθεσε πως ήδη τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το internet of thinks είναι διαθέσιμες και χρησιμοποιούνται στα κινητά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της DELL ανέφερε ότι η χώρα μας έχει καταφέρει να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ τόνισε πως εάν συνυπολογισθούν τα τεράστια προβλήματα, που προκάλεσε η κρίση, η Ελλάδα όχι μόνο δεν βρίσκεται πίσω, αλλά και ένα βήμα μπροστά ακόμη και από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που είναι σε καλύτερη οικονομική θέση, ενώ κινείται ανταγωνιστικά με τις χώρες της Δ. Ευρώπης.

Βέβαια, παραδέχτηκε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καθυστερήσει ελαφρώς λόγω της έλλειψης χρημάτων. «Το σημαντικό είναι να συνδυαστεί η τεχνολογία με τη σωστή εκπαίδευση το προσωπικού», τόνισε μιλώντας αργότερα στα ΜΜΕ.

Παράλληλα ο κ. Preradovic σημείωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής αγοράς κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες και για την Dell. Όπως είπε, αρκετές επιχειρήσεις θεωρούν ότι δεν έχουν κάνει πολλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και αρκετές από αυτές είναι πρόθυμες να επενδύσουν τα επόμενα χρόνια στον τομέα αυτό.

Ειδικότερα, η Dell, όπως είπε ο επικεφαλής της, θα εστιάσει στην ενίσχυση του δικτύου των μεταπωλητών, καθώς και στην ενδυνάμωση των συνεργασιών στον τομέα του b2b, ενώ διατύπωσε το ενδιαφέρον για συμμετοχή σε έργα του Δημοσίου.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 08 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.