ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 5G smartphones απέσπασαν μερίδιο 5% της premium αγοράς

13:39 - 26 Δεκ 2019 | Τεχνολογία
Τα 5G smartphones απέσπασαν μερίδιο 5% της premium αγοράς
Μπορεί η τεχνολογία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, το γνωστό 5G, να βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, ωστόσο, η διείσδυσή της στην αγορά των smartphones έχει ήδη ξεκινήσει. Το τρίτο τρίμηνο του 2019 τα 5G smartphones απέσπασαν μερίδιο 5% της παγκόσμιας αγοράς premium συσκευών. Σαφώς και πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσοστό, που αφορά ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, ωστόσο, αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη δυναμική της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με σχετικό report της Counterpoint Research, ήδη όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν παρουσία με premium συσκευές στην αγορά του 5G, πλην της Apple, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στις συσκευές 5ης γενιάς εντός του 2020. Οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν ότι η υιοθέτηση της 5G θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του premium τμήματος της αγοράς, καθώς και στη συνολική παγκόσμια αγορά smartphones.

Η Apple, κάνοντάς την είσοδό της στις συσκευές 5G εντός του 2020, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ένα νέο κύμα αναβαθμίσεων μεταξύ των χρηστών του iPhone και πιθανώς -όπως αναφέρουν οι αναλυτές- να προσελκύσεις σε αρκετούς χρήστες συσκευών Android.

Οι αναλυτές επισημαίνουν, εξάλλου, ότι επί του παρόντος, όλα τα διαθέσιμα τηλέφωνα 5G εμπίπτουν στο premium τμήμα της αγοράς, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα αλλάξει από το 2020 και μετά. Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν, οι μεγαλύτεροι Κινέζοι κατασκευαστές θα μπουν στη λογική της παραγωγής συσκευών με δυνατότητα 5G στη ζώνη τιμών κάτω των 400 δολαρίων.

Η δυναμική της Κίνας
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Counterpoint Research, η αγορά της Κίνας είναι αυτή που θα οδηγήσει το τμήμα των 5G smartphones, ακολουθούμενη από άλλες βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κορέα. Συνολικά, η πρόβλεψη είναι ότι η διείσδυση του 5G θα ωθήσει τη συνολική παγκόσμια αγορά smartphones σε ανάπτυξη το 2020.

Από την ανάλυση της Counterpoint Research προκύπτει, σύμφωνα με το sepe.gr, ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Samsung ήταν εκείνη που ηγήθηκε των παγκόσμιων πωλήσεων smartphones, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, πετυχαίνοντας συνολικό μερίδιο 74% της αγοράς, ακολουθούμενη από την LG (με μερίδιο 11%) και τη Vivo (με μερίδιο αγοράς 5%). Για την ακρίβεια, το Samsung Galaxy S10 5G ήταν το top-selling μοντέλο στην κατηγορία του, συγκεντρώνοντας το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων 5G συσκευών. Από γεωγραφικής άποψης, τις πωλήσεις 5G smartphones τροφοδότησε, κατά κύριο λόγο, η Νότια Κορέα, με τη Βόρεια Αμερική να ακολουθεί και την Κίνα να έπεται.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, αν και η Apple δεν έχει ακόμη προϊοντική παρουσία στα 5G smartphones, από μόνη της κατέκτησε το ήμισυ της αγοράς premium συσκευών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.