ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πολλά «like-share» στο Facebook μπορεί να οδηγήσουν... στο «σκαμνί»

16:55 - 20 Φεβ 2020 | Τεχνολογία
Τα πολλά «like-share» στο Facebook μπορεί να οδηγήσουν... στο «σκαμνί»
«Η χρήση των «like» ή «share» του Facebook για τη διανομή υλικού με ακροδεξιό ή αντισημιτικό περιεχόμενο, θα μπορούσε να αποτελέσει κολάσιμη πράξη, εάν αυτό το υλικό κυκλοφορήσει σε τρίτους», αποφάνθηκε ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας. Πρόκειται για μια απόφαση που πιθανό να αποτελέσει σοβαρό πλήγμα σε ένα από τα πιο εμβληματικά χαρακτηριστικά του Facebook.

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επικύρωσε ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε σε έναν χρήστη το δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για «επαναλαμβανόμενη δυσφήμιση» από δικαστήριο της Ζυρίχης, σύμφωνα με το οποίο «η ενεργοποίηση των κουμπιών «like» και «share» στο Facebook μπορεί να αυξήσει την προβολή και συνεπώς να συμβάλει στη διάδοση στο κοινωνικό δίκτυο ενός περιεχομένου που έχει επισημανθεί ως ενοχλητικό».

Σύμφωνα με το Bloomberg, στην υπό εξέταση υπόθεση, το επίμαχο περιεχόμενο που διαδόθηκε με τα δυο αυτά κουμπιά του Facebook, έφθασε σε άτομα που δεν ήταν μέρος του κύκλου ο οποίος παρακολουθούσε τις αναρτήσεις του αρχικού συγγραφέα, που σημαίνει ότι «ήταν υπεύθυνη για την ευρύτερη διάδοση ακροδεξιού και αντισημιτικού περιεχομένου», σημείωσε το δικαστήριο. Ωστόσο, τόνισε ότι «κάθε υπόθεση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά, προκειμένου να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος της δράσης των πλήκτρων κοινής χρήσης».

Το δικαστήριο της Ζυρίχης πρέπει να εκδώσει νέα απόφαση σχετικά με το «αν τα σχόλια του χρήστη τα οποία διαδόθηκαν με τη χρήση των δυο κουμπιών, είναι πραγματικά δυσφημιστικά και υπέρ του μίσους, επειδή μέχρι στιγμής ο κατηγορούμενος δεν είχε τη δυνατότητα να αποδείξει το πραγματικό νόημα των σχολίων του που δημιούργησαν το πρόβλημα», ανέφερε το ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.