ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπαιδευτήρια και επιχειρήσεις μπαίνουν λόγω κορονοϊού στον ψηφιακό μετασχηματισμό

13:07 - 11 Μαρ 2020 | Τεχνολογία
Εκπαιδευτήρια και επιχειρήσεις μπαίνουν λόγω κορονοϊού στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Με εκθετικό ρυθμό ανεβαίνουν τα αιτήματα από επιχειρήσεις για διαμόρφωση λύσεων τηλε – εργασίας.

«Με την εξάπλωση του κορονοϊού έχουν αυξηθεί θεαματικά τα αιτήματα επιχειρήσεων για την εφαρμογή συστημάτων τηλεργασίας και τηλεδιασκέψεων», δήλωσε χτες σε ενημέρωση για τα ΜΜΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Bewise, Μενέλαος Μακρυγιάννης, τονίζοντας ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν σημαντικές παραγγελίες από δύο μεγάλες εταιρείες, η μια από τον χώρο του φαρμάκου και η άλλη από τον κλάδο της ενέργειας. Επίσης όπως ανέφερε ότι ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αναζητούν την ανάπτυξη λύσεων τηλεμάθησης.

Όπως τόνισε σε μια με δυο ώρες μπορεί με συστήματα Cisco ή Microsoft που δουλεύει η εταιρία του η BEWISE να εγκατασταθεί σύστημα τηλεμάθησης με πολύ χαμηλό κόστος και με χρήση κινητών ή απλών Lap top.

 Όπως αναφέρει με 250 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ περίπου μπορεί να δοθεί ένα «δωμάτιο» με συνδέσεις με έως και 2.000 χρήστες για μάθημα. Εκεί αν ώρα και χρήση κωδικών ο κάθε καθηγητής θα μπορεί να κάνει κανονικά παράδοση με διαδραστικό τρόπο. Ήδη η Microsoft και η Google, διαθέτουν ολοκληρωμένες πλατφόρμες απομακρυσμένης συνεργασίας, που προσφέρουν δυνατότητες τηλεδιάσκεψης, κοινής χρήσης προγραμμάτων, διαμοιρασμού αρχείων και απομακρυσμένης πρόσβασης σε υπολογιστές.

H Cisco, μάλιστα, προχώρησε στην δωρεάν διάθεση του συστήματος τηλεδιάσκεψης Webex σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ειδικότερα η εταιρεία επέκτεινε τα χαρακτηριστικά της δωρεάν άδειας χρήσης του Cisco Webex προσφέροντας μεταξύ άλλων απεριόριστη χρήση (χωρίς χρονικούς περιορισμούς). Ακόμη μέσω των συνεργατών της και της ομάδας πωλήσεων της η εταιρεία παρέχει δωρεάν άδειες χρήσης 90 ημερών σε επιχειρήσεις που δεν είναι πελάτες του Webex.

Ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης απομακρυσμένης εργασίας σε συνδυασμό με συνδρομητικά προγράμματα παρέχουν και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όπως η Vodafone και άλλοι. Ενδεικτικά είναι τα πακέτα Vodafone Smart Working τα οποία συνδυάζουν παροχή δεδομένων μέσω κινητού, συνδρομές στο Office 365 για online επεξεργασία αρχείων και εφαρμογές για την προστασία των εταιρικών δεδομένων.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.