ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέκα θέματα τεχνολογίας που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα

11:10 - 02 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Δέκα θέματα τεχνολογίας που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα
Σε καιρούς καραντίνας λόγω κορονοϊού, τρέχουν οι εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα, τόσο στις επιχειρήσεις που καλούνται να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στις νέες συνθήκες όσο και σε υπηρεσίες που προσφέρονται στους καταναλωτές που #μένουνστοσπίτι.

Παραθέτουμε 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας σήμερα:

1. Η SoftBank προχωρά το σχέδιό της να αγοράσει μετοχές της WeWork, ύψους 3 δισ. δολαρίων,συμπεριλαμβανομένων σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Adam Neumann.

2. Το YouTube σχεδιάζει να ξεκινήσει μια εφαρμογή αντίπαλο στο TikTok για την κοινή χρήση βίντεο πριν από το τέλος του 2020.

3. Η Apple έχει «μαλακώσει» τον αμφιλεγόμενο φόρο 30% σε κάποια streaming sites που πωλούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές σε app, όπως αναφέρει το Business Insider.

4. Η Google παρέχει δωρεάν διαδίκτυο σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνιας μετά την ανακοίνωση της Govin Newsom ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέσα στην Άνοιξη. Η Google δημιουργεί 100.000 σημεία πρόσβασης WiFi για να αυξήσει την ευρυζωνική πρόσβαση για την πολιτεία της Καλιφόρνια.

5. Η Amazon διερευνά ισχυρισμούς ότι οι εργαζόμενοι της στις Φιλιππίνες έχουν υποστεί «απάνθρωπες» συνθήκες. Οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου λένε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τον ιό του κορονοϊού τους έχουν αφήσει να κοιμούνται σε κοντινά καταλύματα σε πρόχειρα κρεβάτια, ανέφεραν οι Financial Times.

6. Οι εργαζόμενοι του Amazon στο Ντιτρόιτ πρόκειται να αποχωρήσουν μετά την επιβεβαίωση μιας τρίτης περίπτωσης του κοροναϊού.

7. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της τεχνολογίας και της ιδιωτικής ζωής στην Ευρώπη βρίσκεται κοντά στην εκκίνηση του λογισμικού ιχνηλασιμότητας των έξυπνων τηλεφώνων για τον εντοπισμό ατόμων με κορονοϊό.

8. Το στούντιο παιχνιδιών Rockstar Games ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα δωρίσει το 5% των εσόδων από αγορές μέσω παιχνιδιών από τα online παιχνίδια του "Grand Theft Auto Online" και το "Red Dead Online" στη μάχη κατά του κορονοϊού.

9. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile John Legere παραιτήθηκε μετά την επίσημη διακοπή της συγχώνευσης της εταιρείας με την Sprint. Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Mike Sievert αναλαμβάνει καθήκοντα νέου CEO.

10. Οι φοιτητές δημιουργούν προσομοίωση των πανεπιστημίων τους στο Minecraft . Οι μαθητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ξανακατασκεύασαν μεγάλα τμήματα της πανεπιστημιούπολης τους σε κλίμακα μέσα στο δημοφιλές παιχνίδι, προκειμένου να αποφοιτήσουν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το The Verge.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.