ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Ετοιμάζεται να λανσάρει νέο φθηνό iPhone... εν μέσω πανδημίας

12:36 - 05 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Apple: Ετοιμάζεται να λανσάρει νέο φθηνό iPhone... εν μέσω πανδημίας
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ένα νέο iPhone SE (Special Edition) είναι έτοιμο να βγει στην αγορά. Σύμφωνα με την 9to5Mac, η Apple είναι «έτοιμη να ξεκινήσει την παραλαβή παραγγελιών πολύ σύντομα» για το νέο μοντέλο της και θα μπορούσε να το πράξει το συντομότερο δυνατόν.

Πρόκειται για ένα νέο κινητό τηλέφωνο 4,7 ιντσών, με χαμηλό κόστος, το οποίο έχει αρκετές ομοιότητες με το iPhone 9.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του 9to5Mac, η χαμηλού κόστους συσκευή θα ονομαστεί «iPhone SE», όπως και ο προκάτοχός του το 2016, με νέο πιο εξελιγμένο λογισμικό.

Το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο, λευκό και κόκκινο και με αποθηκευτικό χώρο 64, 128 και 256 GB. Το τηλέφωνο αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον επεξεργαστή A13 της Apple, που βρέθηκε επίσης στα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Plus.

Στόχος να μη θεωρείται απαγορευτικό το κόστος του iPhone

Αν και οι τιμές για τη συσκευή παραμένουν ασαφείς, ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, δήλωσε ότι η Apple σχεδιάζει να ορίσει τιμή πώλησης από 399 δολάρια.

Άλλη μία ένδειξη ότι ένα νέο iPhone SE είναι στα σκαριά, αποτελεί το γεγονός ότι βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Apple. Ειδικότερα, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple παραθέτει ένα προστατευτικό οθόνης της Belkin για τα μοντέλα iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 8.

Είναι πιθανό το νέο iPhone SE να απευθύνεται σε χρήστες iPhone, που δεν είναι πρόθυμοι να αναβαθμίσουν τα παλαιότερα, αλλά τέλεια λειτουργικά κινητά τηλέφωνά τους, όπως το iPhone 6 ή το iPhone 6S.

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει επίσης ως στόχο να αλλάξει την γνώμη των χρηστών τηλεφώνων Android, που θεωρούν απαγορευτικό το κόστος του iPhone.

Ο παράγοντας «κορονοϊός»

Για την Apple έχει νόημα να φέρει στην αγορά ένα πιο φθηνό μοντέλο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Σύμφωνα με την Nikkei Asia Review, η Apple ανησυχεί για το γεγονός ότι τα οικονομικά αποθέματα των καταναλωτών «στενεύουν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, βυθίζοντας τη ζήτηση για την αγορά ακριβού τηλεφώνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να καθυστερήσει την έκδοση iPhone 5G, το οποίο κοστολογείται περίπου στα 1.000 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.