ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10 τεχνολογικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα

15:15 - 14 Απρ 2020 | Τεχνολογία
10 τεχνολογικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα
Αυτές είναι οι τεχνολογικές ειδήσεις που αξίζει να γνωρίζετε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου.
  1. Η Amazon γνωστοποίησε ότι έχει ήδη προσλάβει 100.000 εργαζόμενους σε 4 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού και σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 75.000. Ο κολοσσός τεχνολογίας εκτιμά ότι θα ξοδέψει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε αυξήσεις μισθών.
  1. Η Apple και η Google λένε ότι η τεχνολογία εντοπισμού του κορονοϊού θα παραμείνει μόνο «opt-in» και οι κυβερνήσεις δεν θα επιτρέπεται να απαιτούν από τους χρήστες να την χρησιμοποιούν. Οι δύο εταιρείες λένε ότι μόνο οι αρχές δημόσιας υγείας θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές που να χρησιμοποιούν το API τους.
  1. Η Amazon θα αρχίσει να δέχεται όλα τα μη βασικά προϊόντα στις αποθήκες της εκ νέου αυτή την εβδομάδα, ένα μήνα μετά τη διακοπή των συγκεκριμένων αποστολών. Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί την ελάφρυνση της πίεσης στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, μετά από ένα μήνα «εξόντωσης» λόγω της αύξησης της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.
  1. Η Google ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στις οικογένειες του San Francisco, Bay Area, που επηρεάστηκαν από το COVID-19, ενώ ακόμα 1 εκατομμύριο δολάρια θα προέλθουν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Sundar Pichai. Η Google συνεργάζεται με την φιλανθρωπική πρωτοβουλία GiveDirectly, η οποία έχει ιδρυθεί εν μέρει από το Google.org.
  1. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκατοντάδες νέοι «σκοτεινοί» ιστότοποι προωθούν αμφισβητήσιμα φάρμακα για τον COVID-19. Οι ερευνητές με την υπηρεσία αξιολόγησης ασφαλείας NormShield έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 362 νέες ιστοσελίδες που προωθούν τέτοιου είδους προϊόντα.
  1. Η Amazon αναμένει λίστα με νέους πελάτες για την παράδοση τροφίμων, προκειμένου να διατηρήσει την αύξηση της ζήτησης. Η κίνηση αυτή είναι μια από τις πολλές, στις οποίες προχωρά η Amazon, για να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τις υποδομές να ανταποκριθούν στη ζήτηση εν μέσω της επιδημίας.
  1. Οι αξιολογήσεις των βιντεοπαιχνιδιών θα προειδοποιήσουν τους γονείς σχετικά με τα «loot boxes». Η νέα αξιολόγηση ισχύει για όλα τα παιχνίδια στα οποία γίνονται πληρωμές για αγορά εικονικών χρημάτων, «συμπεριλαμβανομένων loot boxes, gacha games, item or card packs, prize wheels, treasure chests».
  1. Το Zoom δίνει στους χρήστες που έχουν πληρώσει μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με τις κλήσεις τους, αφού έπεσαν «θύματα» για λανθασμένη χρήση πληροφοριών από κέντρα δεδομένων στην Κίνα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom, Eric Yuan, δήλωσε ότι «έγινε λάθος επειδή η εταιρεία προσπαθούσε να συμβαδίσει με την αυξημένη ζήτηση και δεν ακολούθησε τις συνήθεις "βέλτιστες πρακτικές" της».
  1. Περισσότεροι από 500.000 λογαριασμοί Zoom είναι διαθέσιμοι για αγορά ή διατίθενται ακόμα και δωρεάν στο Dark Web, αναφέρει το Bleeping Computer. Οι κατάλογοι λογαριασμών καταρτίστηκαν μετά από επιθέσεις χάκερ που χρησιμοποίησαν διαρροή πληροφοριών από προηγούμενες παραβιάσεις δεδομένων για να προσπαθήσουν να εισέλθουν σε νέους λογαριασμούς.
  1. Το επόμενο iPhone θα μοιάζει με τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad της Apple με γωνιακές πλευρές και επίπεδη οθόνη. Η Apple αναμένεται να ξεκινήσει δύο μοντέλα iPhone υψηλής τεχνολογίας για να αντικαταστήσει το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.