ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google-Apple δημιούργησαν ένα σύστημα ισχηλάτησης επαφών για ασθενείς Covid-19

15:11 - 15 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Google-Apple δημιούργησαν ένα σύστημα ισχηλάτησης επαφών για ασθενείς Covid-19
Δέκα τεχνολογικά θέματα που αξίζει να διαβάσετε σήμερα.
  1. Η Amazon «έχασε» έναν εργάτη αποθήκης από τον COVID-19, την ώρα που αυξάνονται οι εκκλήσεις για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας. Ο εν λόγω υπάλληλος εργαζόταν στην αποθήκη Hawthorne της Amazon στην Καλιφόρνια.
  1. Η Apple κυκλοφόρησε ένα εργαλείο που δείχνει πώς οι άνθρωποι τηρούν κανόνες της καραντίνας και κοινωνικής απομόνωσης. Το εργαλείο συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας από τους χρήστες μέσω των Χαρτών της Apple και συγκεντρώσει τις κινήσεις των ανθρώπων.
  1. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η τεχνολογία ανίχνευσης της Apple και της Google για τον COVID-19 θέτει «μεγάλα συνταγματικά προβλήματα», χωρίς να πει περισσότερα. Η Google και η Apple συνεργάστηκαν την περασμένη εβδομάδα για να δημιουργήσουν ένα σύστημα εντοπισμού επαφών για την ανίχνευση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το οποίο θα κυκλοφορήσει σταδιακά τους επόμενους μήνες.
  1. Ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχει δηλώσει ότι τα ταξίδια για εργασία δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια μετά τον κορονοϊό. Μιλώντας σε ένα podcast, ανέφερε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι μεταξύ των τομέων για τους οποίους αμφιβάλλει ότι «θα επιστρέψουν ποτέ».
  1. Πηγή είπε στο Business Insider ότι η Airbnb συγκεντρώνει χρέος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Πρόκειται για τον δεύτερο «γύρο» συγκέντρωσης χρημάτων σε μόλις δύο εβδομάδες. Η Airbnb έχει πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες του ιού και τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία καθώς προσπαθεί να επιβιώσει από την πανδημία.
  1. Το Facebook απέκλεισε δύο «ομάδες συνωμοσίας» με χιλιάδες μέλη κατά των 5G δικτύων. Το Facebook είπε ότι έλαβε «επιθετικά μέτρα» για να σταματήσει την παραπληροφόρηση γύρω από τον κορονοϊό και το 5G.
  1. Ο παγκόσμιος συνεργάτης της Sequoia Capital, Doug Leone, συμβουλεύει τον Πρόεδρο Τραμπ για τον τρόπο επανεκκίνησης των αμερικανικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του οικονομικού lockdown. Ο Leone είναι ο μοναδικός επενδυτής της Silicon Valley που συμβουλεύει τον Πρόεδρο ως μέρος της ειδικής ομάδας που έχει στηθεί για τον κορονοϊό.
  1. Η θυγατρική της Google για την υγειονομική περίθαλψη, Verily, είπε σε πέντε γερουσιαστές των ΗΠΑ ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 7.000 δοκιμές για το COVID-19. Η εταιρεία εξετάζει και κάνει τεστ σε άτομα για τον κορονοϊό, ωστόσο, ορισμένοι γερουσιαστές ανησυχούν για το πώς συλλέγει και χρησιμοποιεί τα δεδομένα.
  1. Η SoftBank προειδοποίησε ότι το Vision Fund της που επικεντρώνεται στην τεχνολογία θα κλείσει με ετήσια ζημία 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Vision Fund έχει σημειώσει λειτουργικές απώλειες για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, ωθώντας ολόκληρο τον όμιλο στο «κόκκινο».
  1. Τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Apple και η Blue Origin και πανεπιστήμια όπως η Duke, χρησιμοποιούν τα οπλοστάσια των τρισδιάστατων εκτυπωτών τους για να παράγουν εκατομμύρια «ασπίδες» προσώπου για τους γιατρούς. Πανεπιστήμια όπως το Duke, το Χάρβαρντ και το Northwestern χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις τρισδιάστατης εκτύπωσης για να παράγουν έως 1.000 εξαρτήματα προστασίας προσώπου την ημέρα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.