ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Επιβραδύνει σημαντικά τις προσλήψεις για το υπόλοιπο του 2020

10:21 - 16 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Google: Επιβραδύνει σημαντικά τις προσλήψεις για το υπόλοιπο του 2020
Διαβάστε 10 τεχνολογικά θέματα που αξίζει να γνωρίζετε σήμερα.
  1. Η Apple ανακοίνωσε το νέο iPhone SE, ένα μικρότερο και φθηνότερο iPhone, περίπου στο ήμισυ της τιμής του iPhone 11. Η Apple καθιστά το τηλέφωνο διαθέσιμο για προπαραγγελία από την Παρασκευή 17 Απριλίου.
  1. Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την startup AI Onfido για να αναπτύξει «διαβατήρια ασυλίας» για όσους έχουν αναρρώσει από τον COVID-19. Σε έγγραφα που επικαλείται το Business Insider, η Onfido αναφέρει ότι «το διαβατήριο ασυλίας» θα περιλαμβάνει αποτελέσματα δοκιμών που συνδέονται με την ταυτότητα ενός ατόμου και ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί γρήγορα σε εθνικό επίπεδο.
  1. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, λέει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να «είναι λίγο ευγνώμονες» για εταιρείες όπως η Amazon που «μας βοήθησαν πραγματικά» στον αγώνα κατά του κορονοϊού. «Σκεφτείτε πώς θα ήταν η ζωή σας στην Αμερική χωρίς το Amazon», δήλωσε ο Schmidt κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που διοργανώθηκε από το The Economic Club της Νέας Υόρκης την Τρίτη.
  1. Ο γενικός επιθεωρητής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ προχώρησε σε εκκαθάριση της σύμβασης ύψους 10 δισ. δολαρίων της JEDI που ανήκει στην Microsoft, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν μπορούσε να διερευνήσει πλήρως τον ισχυρισμό της αντιπάλου του Amazon ότι ο Πρόεδρος Τραμπ παρενέβη στη διαδικασία.
  1. Οι οικοδεσπότες της Airbnb θα χρεωθούν τέλη εάν ακυρώσουν τις καλοκαιρινές κρατήσεις λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό. Ορισμένοι οικοδεσπότες της Airbnb αποφάσισαν ότι δεν θα μεταφέρουν άτομα στα σπίτια τους το καλοκαίρι λόγω ανησυχιών για την υγεία, αλλά εάν ακυρώσουν τις κρατήσεις τώρα η Airbnb θα τους τιμωρήσει.
  1. Βανδαλιστές έχουν πλέον πυρπολήσει 50 ιστούς κινητών τηλεφώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω μιας θεωρίας συνωμοσίας που συνδέει τον κορονοϊό με το δίκτυο 5G. Μια τέτοια επίθεση ανάγκασε την εκκένωση ορισμένων σπιτιών, ενώ μια άλλη κατέστρεψε έναν ιστό που κάλυπτε ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊοό.
  1. Η ομοσπονδιακή δίκη για την απάτη της πρώην CEO της Theranos, Elizabeth Holmes, θα καθυστερήσει μέχρι τον Οκτώβριο λόγω της πανδημίας. Ο δικαστής έκρινε ότι δεν ήταν «ρεαλιστικό» να περιμένουμε τη δίκη να ξεκινήσει όπως είχε προγραμματιστεί τον Ιούλιο χωρίς να θέσει τους συμμετέχοντες στην υπόθεση σε κίνδυνο έκθεσης.
  1. Οι ερευνητές του MIT δημιούργησαν ένα wearable γάντι για να ενθαρρύνουν τα «διαυγή όνειρα». Η συσκευή είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά έχει δοκιμαστεί σε πάνω από 50 άτομα.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, είπε ότι η Google θα «επιβραδύνει» σημαντικά τις προσλήψεις για το υπόλοιπο του έτους. Η πανδημία ανάγκασε πολλές εταιρείες σε «πάγωμα» των προσλήσεων.
  1. Η Amazon έκλεισε όλες τις αποθήκες στη Γαλλία μετά από δικαστική απόφαση που επιβάλλει ότι μπορεί να στείλει μόνο βασικά είδη. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Amazon δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τους εργάτες της αποθήκης από τον κορονοϊό.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 16 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.