ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Ειδοποιεί τους χρήστες για fakenews γύρω από τον COVID-19

13:05 - 17 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Facebook: Ειδοποιεί τους χρήστες για fakenews γύρω από τον COVID-19
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Παρασκευή.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δηλώνει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας «δεν πρέπει να παρασυρθούν» με την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 και πρέπει «να αφήσουν τις κυβερνήσεις και τους υπαλλήλους υγείας να ηγηθούν της αντίδρασης». Σε νέα συνέντευξή του στο περιοδικό Time, ο Pichai προτείνει επίσης ότι «η εργασία από το σπίτι μπορεί να γίνει πιο συνήθεια μετά την πανδημία».
  1. Η Amazon έκλεισε όλες τις αποθήκες της στη Γαλλία αφού ένα δικαστήριο διέταξε να επανεκτιμηθεί η ασφάλεια των εργαζομένων. Η Amazon δήλωσε ότι ο κίνδυνος του προστίμου ήταν «πολύ υψηλός» για να διατηρήσει ανοιχτές τις αποθήκες της και έχει πει σε όλο το προσωπικό της αποθήκης να μείνει σπίτι για τουλάχιστον πέντε ημέρες.
  1. Η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλία με εταιρείες επαλήθευσης ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένων των Yoti και IDnow, για την ανάπτυξη «διαβατηρίων ανοσίας» από τον COVID-19. Ένας εκπρόσωπος της IDnow, που εδρεύει στο Βερολίνο, δήλωσε στο Business Insider ότι οι συνομιλίες περιστράφηκαν γύρω από την πρόληψη της απάτης, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που πουλούν τα πιστοποιητικά τους.
  1. Η Amazon κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο για «κατάφωρη απόπειρα» εκτροχιασμού του ρόλου του Τραμπ στη νίκη της Microsoft στη σύμβαση της JEDI ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η απόφαση του Πενταγώνου να αναθέσει το συμβόλαιο στη Microsoft πέρυσι ήταν ένα εκπληκτικό «χτύπημα» για την Amazon, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ παρενέβη στη διαδικασία λόγω της προσωπικής του περιφρόνησης για τον CEO Jeff Bezos.
  1. Το Facebook θα ειδοποιήσει τους χρήστες για φαινόμενα παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19 και θα τους ανακατευθύνει στο ιστότοπο του ΠΟΥ. Η νέα πολιτική ισχύει μόνο για παραπληροφόρηση που η εταιρεία πιστεύει ότι θα προκαλέσει «άμεση σωματική βλάβη», όπως ισχυρισμούς για ψεύτικες θεραπείες.
  1. Η εφαρμογή χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood συγκεντρώνει 250 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εφαρμογή Robinhood αντιμετώπισε πολλές διακοπές λειτουργίας τον Μάρτιο εν μέσω της εκτεταμένης αβεβαιότητας της αγοράς που προκλήθηκε από τον κορονοϊό, με πολλούς χρήστες του Robinhood να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό.
  1. Το Facebook μειώνει το πρόγραμμα ψηφιακού νομίσματος Libra καθώς προσπαθεί να κερδίσει την μάχη για την κανονιστική έγκριση. Την Πέμπτη, το Facebook ανακοίνωσε ότι το Libra θα συνδέεται με μεμονωμένα νομίσματα και θα έχει επιπλέον εποπτεία.
  1. Τα ακουστικά υψηλής ακρόασης της Apple θα έχουν ανταλλακτικά όπως το Apple Watch. Οι φήμες για τα ακουστικά over-ear κυκλοφορούν από το 2018 και ένας αναλυτής της Apple έχει προβλέψει ότι θα μπορούσαν να κάνουν το ντεμπούτο τους το πρώτο εξάμηνο του 2020.
  1. Οι επιστήμονες της NASA πρέπει να φορούν κόκκινα-μπλε τρισδιάστατα γυαλιά για να οδηγήσουν το Mars Curiosity Rover επειδή τα προηγμένα γυαλιά τους δεν λειτουργούν στο σπίτι. Η οργάνωση εργασίας από το σπίτι της NASA φαίνεται να είναι αποτελεσματική, καθώς οι επιστήμονες μπόρεσαν να εκτελέσουν μια λειτουργία γεώτρησης βράχου.
  1. Ο ιδρυτής του Fyre Festival, Billy McFarland, ζητά την πρόωρη απελευθέρωσή του από μια ομοσπονδιακή φυλακή λόγω του φόρου για τον κορονοϊό. Χιλιάδες τρόφιμοι αποφυλακίστηκαν από τη φυλακή τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.