ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβάδισμα της Google έναντι της Apple στο χώρο του fintech

12:52 - 20 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Προβάδισμα της Google έναντι της Apple στο χώρο του fintech
Δέκα τεχνολογικά θέματα που αξίζει να διαβάσετε σήμερα, Δευτέρα.
  1. Η Google εργάζεται πάνω σε χρεωστικές κάρτες και φαίνεται να έχει το προβάδισμα σε σχέση με την Apple στο χώρο του fintech. Η TechCrunch αναφέρει ότι η Google εργάζεται σε φυσικές και εικονικές χρεωστικές κάρτες που θα συνδέονται με σχετικό λογαριασμό ελέγχου.
  2. Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πράσινο πακέτο διάσωσης 250 εκατομμυρίων λιρών για να σταματήσει την κατάρρευση χιλιάδων νεοσύστατων επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του COVID-19. Οι νεοσύστατες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αξιοποίηση της κρατικής ρευστότητας, αλλά θα πρέπει να συνταιριάζουν τα χρήματα για φόρους με τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδυτών.

  3. Οι θεωρίες συνωμοσίας που κατηγορούν τον Μπιλ Γκέιτς για την πανδημία του κορονοϊού εκρήγνυνται στο διαδίκτυο. Μια ανάλυση των New York Times βρήκε περισσότερες από 16.000 δημοσιεύσεις στο Facebook που συνδέουν τον Γκέιτς με τον ιό, καθώς και 10 βίντεο στο YouTube που υποστηρίζουν τις θεωρίες συνωμοσίας και είχαν συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια προβολές.

  4. Η Amazon εγκαθιστά θερμικές κάμερες σε αποθήκες για την «σάρωση» των υπαλλήλων για πυρετό. Κρούσματα του ιού έχουν αναφερθεί μεταξύ του προσωπικού σε περισσότερες από 50 από τις αποθήκες της Amazon στις ΗΠΑ και οι υπάλληλοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλειά τους.

  5. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Babylon Health, αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απομάκρυνε το 5% του προσωπικού του σε απάντηση στο COVID-19, σύμφωνα με το Business Insider. Η Babylon Health δήλωσε ότι είδε αύξηση της ζήτησης για ορισμένες υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια του COVID-19, ωστόσο, άλλα τμήματα της επιχείρησης έπρεπε να «τεθούν σε παύση».

  6. Η start-up λογισμικού στρατολόγησης Buzzy Greenhouse μείωσε σχεδόν το 30% του εργατικού δυναμικού της, ενώ «πάγωσε» τις προσλήψεις. Η Greenhouse Software επιβεβαίωσε τις κινήσεις της σε μια δήλωση μέσω email στο Business Insider, προσθέτοντας ότι οι περικοπές επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

  7. Η Airbnb απέλυσε τους περισσότερους εργολάβους της και ανέβαλε τις πρακτικές εξασκήσεις για την περίοδο του καλοκαιριού μέσα από ένα ερωτηματολόγιο Zoom, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Brian Chesky. Ένας εργολάβος της Airbnb είπε στο Business Insider ότι πολλοί άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι από την ανακοίνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου ερωτηματολογίου Ε&Α του Chesky.

  8. Οι εκτιμήσεις εκκίνησης για την Series Α είναι πιθανό να συμπιεστούν μεταξύ 22% και 33% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με νέα ανάλυση. Ο Eddie Ackerman, επικεφαλής χρηματοοικονομικής ανάλυσης της Thomvest Ventures, σημειώνει ότι οι pre-money εκτιμήσεις εκκίνησης θα μειωθούν, με βάση την ανάλυση των εταιρειών, στα επίπεδα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

  9. Ορισμένοι από τους καθαριστές της WeWork έχουν χάσει τη δουλειά τους - ακόμη και όταν η εταιρεία κρατά τα γραφεία ανοιχτά και χρεώνει μέλη για χώρο που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Το προσωπικό καθαρισμού της WeWork απολύθηκε από την JLL, την εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία ακινήτων, που αποτελεί συνεργάτη της εταιρείας.

  10. Η Μελίντα Γκέιτς είπε σε συνέντευξή της στο BBC Radio την Πέμπτη ότι αυτή και ο σύζυγός της, Μπιλ, αποθηκεύουν φαγητό στα υπόγεια τους για χρόνια εν αναμονή μιας πανδημίας ή άλλης καταστροφής. Το ζευγάρι εκτιμά ότι θα επέλθει πιθανή έλλειψη καθαρού νερού και φαγητού κατά τη διάρκεια μια μελλοντικής πανδημίας και προετοιμάζεται ανάλογα.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:39 - 20 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.