ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Amazon στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών για τις συνθήκες εργασίας

12:00 - 21 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Η Amazon στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών για τις συνθήκες εργασίας
Δέκα τεχνολογικά θέμα που αξίζετε να διαβάσετε σήμερα, Τρίτη.

1.  Η Amazon βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ερευνών από ρυθμιστικές αρχές εργασίας σχετικά με το εάν αντέδρασε παράνομα εναντίον εργαζομένων που μίλησαν για τις συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια του κορονοϊού. Η Amazon δέχθηκε πρόσφατα πυρά από υπαλλήλους, ακτιβιστές και νομοθέτες για την απόλυση εργαζομένων που επέκριναν τα μέτρα ασφαλείας της εταιρείας μέσα στην πανδημία. 

2.  Το Zoom χρειάστηκε μήνες για να επιδιορθώσει ελάττωμα που επέτρεπε στους χάκερ να πάρουν τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή. Το ελάττωμα ανακαλύφθηκε από ερευνητές ασφαλείας που συμμετείχαν σε hackathon που χρηματοδοτήθηκε από το Dropbox πέρυσι. 

3.  Οι εφαρμογές ανίχνευσης κορονοϊού στην Ευρώπη αποτελούν κίνδυνο για μια άνευ προηγουμένου αύξηση της μαζικής παρακολούθησης, προειδοποίησαν ειδικοί. Ρήξη έχει ξεσπάσει σχετικά με το σχεδιασμό εφαρμογών smartphone για τον εντοπισμό ατόμων στην Ευρώπη που κινδυνεύουν από λοίμωξη με κορονοϊό, με στόχο να παρεμποδίσουν δυνητικά τον περιορισμό της πανδημίας. 

4.  Το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να ξεκινήσει δική του εφαρμογή ανίχνευσης επαφών COVID-19. Ένα νέο σύστημα που ανακοινώθηκε από την Apple και την Google σημαίνει ότι η εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να μην μπορεί να παρακολουθεί τα τηλέφωνα των ανθρώπων όσο πιο κοντά θα ήθελαν οι αξιωματούχοι. 

5.  Το Uber θα επεκταθεί πέρα ​​από την παράδοση τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σε πακέτα ταχυμεταφορών, φάρμακα και προμήθειες κατοικίδιων ζώων. Η Uber συνεργάζεται με εταιρείες για την αποστολή δεμάτων σε πελάτες και επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν πακέτα φροντίδας σε φίλους ή συγγενείς. 

6.  Ένας δικαστής έχει θέσει αγωγή εκ μέρους της Amazon για να αμφισβητήσει την ανάθεση σύμβασης cloud του Pentagon, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη Microsoft με αναμονή έως τον Αύγουστο. Το Υπουργείο Άμυνας επέλεξε πέρυσι τη Microsoft για τη συμφωνία Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), ένα τεράστιο έργο cloud που θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται ευαίσθητα στρατιωτικά και αμυντικά δεδομένα. 

7.  Το Facebook έχει κυκλοφορήσει έναν διαδραστικό χάρτη COVID-19 που δείχνει πόσα άτομα αναφέρουν συμπτώματα σε κοντινή απόσταση. Αντί για τον αριθμό των θετικών τεστ σε COVID-19, ο χάρτης του Facebook δείχνει πόσα άτομα αναφέρουν συμπτώματα ανά νομό. 

8.  Η Buzzy, γαλλική εταιρεία ασφάλισης υγείας της startup Alan, έχει συγκεντρώσει 54 εκατομμύρια δολάρια από την Index Ventures και την Temasek. Η χρηματοδότηση της σειράς C αυξάνει τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας σε 125 εκατομμύρια ευρώ (136 εκατομμύρια δολάρια) και θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχίσει την επέκταση της εταιρείας σε νέες ευρωπαϊκές αγορές. 

9.  Κάποιοι εκλεκτοί της Silicon Valley έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη επισκεφθεί τα καταφύγιά τους στη Νέα Ζηλανδία. Όσοι έχουν χρήματα στην Κοιλάδα έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια ότι προετοιμάζονται για σενάρια καταστροφής δημιουργώντας αποθήκες αποδράσεων στη Νέα Ζηλανδία. 

10. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ισχυρίστηκε ότι το Cybertruck μπορεί να επιπλέει «για λίγο». Η Musk έχει ιστορία στο να αφήνει ασαφείς αναφορές στο Twitter για να αποκρύψει τις δυνατότητες του Tesla χωρίς να προσφέρει πολλές λεπτομέρειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.