ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Επένδυση 5,7 δισ. δολαρίων στην πλατφόρμα Jio

15:30 - 22 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Facebook: Επένδυση 5,7 δισ. δολαρίων στην πλατφόρμα Jio
Δέκα τεχνολογικά θέματα που αξίζετε να διαβάσετε σήμερα, Τετάρτη.
  1. Το Facebook πρόκειται να επενδύσει 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα Jio, τη δημοφιλή υπηρεσία διαδικτύου για κινητά της Ινδίας. Το μερίδιο αυτό, των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστά το Facebook το μεγαλύτερο μέτοχο μειοψηφίας στην Jio, η οποία είναι ανήκει στην Reliance Industries Limited.
  1. Η Small Business Administration είπε σε χιλιάδες επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση για δάνεια ότι τα προσωπικά τους στοιχεία είχαν διαρρεύσει κατά λάθος. Ένα σφάλμα στον ιστότοπο της SBA εμφανίζει κατά λάθος τα προσωπικά στοιχεία των αιτούντων σε άλλους αιτούντες που στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την πύλη.
  1. Το νέο σύστημα ειδοποιήσεων για smartphone της Apple και της Google για την παρακολούθηση του κορονοϊού θα μπορούσε να αποτελέσει «ανησυχητικό» παράγοντα για το απόρρητο, προειδοποίησε ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ. Ο Josh Hawley πιέζει τον CEO της Google Sundar Pichai και τον CEO της Apple Tim Cook για να θέσει ερωτήματα σχετικά με το απόρρητο στην κοινή τεχνολογία εντοπισμού επαφών των δύο εταιρειών.
  1. Η διαφημιστική επιχείρηση Snap αψήφησε τους φόβους του κορονοϊού στο πρώτο τρίμηνο και ως αποτέλεσμα το απόθεμά της εξαφανίστηκε. Η μητρική εταιρεία της Snapchat αύξησε τα έσοδά της κατά 44% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.
  1. Μερικοί από τους θερινούς διεθνείς ασκούμενους της Google λένε ότι η αμοιβή τους θα μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ ενώ έχουν μόλις 24 ώρες για να αποδεχτούν τη νέα προσφορά. Οι καλοκαιρινοί ασκούμενοι της Google θα συνδεθούν εξ αποστάσεως το 2020, αλλά θα πληρώνονται λιγότερο από ό,τι τους είπαν αρχικά.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airwallex, startup αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιέγραψε πώς ήταν να συγκεντρώνει 160 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airwallex Jack Zhang είπε στο Business Insider ότι οι τέθηκαν ερωτήσεις πολύ δύσκολες και ότι ορισμένοι μικρότεροι επενδυτές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία μετά την πτώση του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ.
  1. Η Ticketmaster ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει επιστροφές χρημάτων σε γεγονότα που αναβλήθηκαν μετά από μια αντίδραση από θυμωμένους πελάτες και νομικούς. Περισσότερες από 30.000 εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι δύο από τους μεγαλύτερους διοργανωτές της αρχίζουν να προσφέρουν επιστροφές χρημάτων.
  1. Ο δημιουργός της Fortnite Epic Games έβαλε το παιχνίδι του στο Google Play Store για πρώτη φορά. Η Epic Games έβαλε επιτέλους το Fortnite στο Google Play Store, αλλά λέει ότι το έκανε μόνο και μόνο επειδή η Google θέτει σε μειονεκτική θέση τις εφαρμογές τρίτων.
  1. Η startup επαλήθευσης ασφάλειας και ταυτότητας ForgeRock συγκέντρωσε 93 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της Σειράς Ε, παράλληλα με την εξέλιξη της πανδημίας. Ο διευθύνων σύμβουλος Fran Rosch είπε ότι η αύξηση κατά τη διάρκεια της επιδημίας έκανε την συγκέντρωση χρημάτων ακόμη πιο αγχωτική από το συνηθισμένο.
  1. 1.900 ξένοι στην Ισπανία συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τρισδιάστατους αναπνευστήρες για να σταλούν στα νοσοκομεία, στις πρώτες γραμμές της κρίσης του COVID-19. Χρησιμοποιώντας ένα παλιό μοντέλο, η ομάδα δούλευε 12 ώρες την ημέρα για να είναι σε θέση να δωρίσει έναν αριθμό - ρεκόρ τρισδιάστατων ανεμιστήρων προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορονοϊού.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.