ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη η πλατφόρμα Google-Apple για τον κορονοϊό

10:33 - 27 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη η πλατφόρμα Google-Apple για τον κορονοϊό
Δείτε 10 τεχνολογικά θέματα που αξίζει να διαβάσετε σήμερα.
  1. Η Apple «κλείδωσε» τη συνεργασία της με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία σχετικά με την πλατφόρμα ανίχνευσης του COVID-19. Η προσπάθεια της εταιρείας επικεντρώνεται στο πώς συγκεντρώνονται οι πληροφορίες ανίχνευσης των επαφών και που αποθηκεύονται, με την Apple και την Google να προωθούν πλέον μια πιο φιλική προς το απόρρητο προσέγγιση.
  2. Η Γερμανία θα υιοθετήσει μια αποκεντρωμένη προσέγγιση για την ανίχνευση του COVID-19, αλλάζοντας πορεία, έτσι ώστε η εφαρμογή της να γίνει συμβατή με το API ανίχνευσης επαφών που προσφέρει η Apple και η Google.
  3. Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ θα ήθελαν να μάθουν αν η Amazon τους παραπλάνησε σχετικά με την πώληση δεδομένων τρίτων. Τον Ιούλιο του 2019, ένας δικηγόρος της Amazon είπε στην Αντιμονοπωλιακή Υποεπιτροπή του Σώματος ότι η Amazon δεν «χρησιμοποιεί δεδομένα μεμονωμένων πωλητών απευθείας για να ανταγωνιστεί με πωλητές τρίτων» στην online αγορά της.
  4. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι αναμένει ότι η οικονομία θα ανακάμψει σε σχήμα V όταν περάσει σταδιακά η πανδημία του COVID-19, σύμφωνα με το CNBC. Μια ανάκαμψη σε σχήμα V αφορά την απότομη ανάκαμψη της οικονομίας μετά την έξοδο από την κρίση.
  5. Η Rent the Runway έθεσε σε διαθεσιμότητα περίπου το 35% των εταιρικών υπαλλήλων της και μείωσε τον συνολικό αριθμό του προσωπικού της ως αποτέλεσμα της πτώσης των κερδών από τον κορονοϊό, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο Business Insider. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεσύσκεψης, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rent the Runway, Jenn Hyman, δήλωσε στο προσωπικό ότι η εταιρεία ενοικίασης ενδυμάτων θα παγώσει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο του 2020, θα μειώσει τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ και ότι η ηγετική ομάδα θα λάβει όλες τις περικοπές αμοιβών.
  6. Η Reliance Jio και το Facebook δοκιμάζουν ένα σύστημα παραγγελιών παντοπωλείων μέσω WhatsApp. Πρόκειται για τον πρώτο καρπό της συνεργασίας τους αφού ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης επένδυσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν. Σύμφωνα με το TechCrunch, οι χρήστες στη Βομβάη μπορούν να επιλέξουν από έναν περιορισμένο αριθμό ειδών παντοπωλείου όπως οδοντόκρεμα, σνακ, τσάι και καφέ, ρύζι και μαγειρικό λάδι.
  7. Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley χρησιμοποιούν μια νέα εφαρμογή συνομιλίας που ονομάζεται Clubhouse, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους ανθρώπους να συντονίζονται σε αίθουσες συνομιλίας μόνο με ήχο. Το Clubhouse δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο κοινό, αλλά η εφαρμογή ήδη συγκεντρώνει ενδιαφέρον από μεγάλα ονόματα τεχνολογίας και επενδυτές.
  8. Το Facebook έχει ξεκινήσει συνομιλίες μέσω βίντεο για έως και 50 άτομα, μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Messenger Rooms. Το νέο Messenger Room έχει ορισμένες κοινές δυνατότητες με άλλες εφαρμογές βιντεοκλήσεων, όπως το Zoom και το Houseparty.
  9. Η Microsoft πήρε εκ νέου θέση στην παλιά συζήτηση σχετικά με το αν είναι σωστό να τοποθετούμε ένα ή δύο κενά μετά από μια τελεία στο Microsoft Word. Η λειτουργία επεξεργασίας του Microsoft Word λαμβάνει μια νέα δυνατότητα που επισημαίνει ότι δύο κενά μετά από μια περίοδο λαμβάνονται ως σφάλμα.
  10. Η Nintendo μείωσε το επιτόκιο στο «Animal Crossing: New Horizons» σε 0,05% την Πέμπτη, από 0,5%, μια κίνηση που καθιστά την κεντρική τράπεζα του παιχνιδιού την τελευταία νομισματική αρχή που μειώνει τα επιτόκια εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.