ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tripadvisor απολύει το 25% των υπαλλήλων της

10:26 - 29 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Η Tripadvisor απολύει το 25% των υπαλλήλων της
Δέκα τεχνολογικά θέματα που αξίζει να διαβάσετε σήμερα, Τετάρτη.
  1. Η Amazon ενδέχεται να έχει παραβιάσει νόμο της Νέας Υόρκης απολύοντας έναν εργαζόμενο που συμμετείχε σε διαμαρτυρία για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του κράτους σε επιστολή του προς την εταιρεία. Η επιστολή ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα ασφάλειας του κορονοϊού της Amazon είναι «τόσο ανεπαρκή» που ενδέχεται να παραβιάζουν τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς κανόνες ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, είπε σε ένα εσωτερικό σημείωμα που επικαλείται το Business Insider ότι η Google θα «σταματήσει» την επιστροφή της στα γραφεία καθώς επεκτείνει την εργασία από το σπίτι μέχρι την 1η Ιουνίου.
  1. Ο επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας της Uber παραιτήθηκε μετά από έκθεση της «The Information» ότι η Uber σχεδιάζει να απολύσει έως και 5.400 άτομα για να εξοικονομήσει κόστος. Ο Thuan Pham, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία το 2013, ήταν ένα από τα τελευταία εναπομείναντα στελέχη που προσλήφθηκαν από τον εκτοπισμένο ιδρυτή Travis Kalanick.
  1. Τα κέρδη της Alphabet για το Q1 του 2020 αποκάλυψαν ότι το Google Cloud δημιούργησε έσοδα 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτό το τρίμηνο, αυξημένο κατά 52% από ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές έχουν δηλώσει ότι αναμένουν αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες cloud κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού καθώς η απομακρυσμένη εργασία γίνεται πιο διαδεδομένη.
  1. Ο γερουσιαστής Josh Hawley ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα William Barr να ξεκινήσει μια αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Amazon, αφού μια έκθεση της Wall Street Journal ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε δεδομένα τρίτων προς όφελος των εμπορικών της συμφερόντων. Ο Hawley είπε ότι η εταιρεία «έχει εμπλακεί σε επιθετικές και αποκλειστικές πρακτικές δεδομένων για τη δημιουργία και τη διατήρηση μονοπωλίου».
  1. Η Tripadvisor απολύει περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού της, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Περισσότεροι από 600 υπάλληλοι στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και σχεδόν 300 σε άλλες χώρες του κόσμου χάνουν τις δουλειές τους, ενώ ορισμένοι θα παραμείνουν σε αναστολή εργασίας.
  1. Το Facebook φιλοξενεί στις 15 Μαΐου μια εικονική αποφοίτηση για την τάξη του 2020 με τους Oprah, Lil Nas X και Simone Biles. Η εταιρεία αξιοποιεί τις λειτουργίες της στο έπακρο, αφού οι τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.
  1. H Andreessen Horowitz έχει ολοκληρώσει ως start-up τον πρώτο της venture γύρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και βρήκε την υποστήριξη ενός πρώην επαγγελματία ασφαλείας της Google. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optimyze Cloud Thomas Dullien πούλησε στο παρελθόν μια start-up στην Google στο πλαίσιο της γνωστής ερευνητικής ομάδας του Project Zero.
  1. Βρετανοί ακροδεξιοί ακτιβιστές έχουν στραφεί ενάντια στη ρωσική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης VK. Ο ακροδεξιός Tommy Robinson προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα στο VK μετά την απαγόρευση που του έθεσε το TikTok την Παρασκευή.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Banjo, μιας neighborhood-watch εφαρμογής με την υποστήριξη της SoftBank, αποκάλυψε ότι είχε ένα κρυφό νεοναζιστικό παρελθόν. Ο Damien Patton συμμετείχε σε μια νεοναζιστική ομάδα ως έφηβος και καταδικάστηκε για βοήθεια σε πυροβολισμό μιας συναγωγής όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.