ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Jeff Bezos «αξίζει» όσο δύο Mark Zuckerberg

11:00 - 30 Απρ 2020 | Τεχνολογία
Ο Jeff Bezos «αξίζει» όσο δύο Mark Zuckerberg
Δέκα τεχνολογικά θέματα που αξίζει να διαβάσετε σήμερα, Πέμπτη.
  1. Η Amazon ξόδεψε, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια σε θερμικές κάμερες που αγοράστηκαν από μια κινεζική εταιρεία που έχει συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα στις ΗΠΑ ενισχύοντας έτσι τους ισχυρισμούς ότι βοήθησε την κινεζική κυβέρνηση να κρατήσει τους Uighur και άλλες μειονότητες. Σύμφωνα με το Reuters, η Zhejiang Dahua Technology πούλησε στην Amazon 1.500 κάμερες θερμικής απεικόνισης, 500 εκ των οποίων προορίζονται για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  2. Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου την Τετάρτη, με έσοδα 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά έσοδα 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συνολική εμπορική επιχείρηση cloud της Microsoft – περιλαμβάνει την πλατφόρμα υπολογιστών cloud της Microsoft Azure, το Office 365 και άλλες υπηρεσίες cloud - έφτασε τα 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις για το τρίμηνο, αυξημένη κατά 39% σε ετήσια βάση.
  3. Η μετοχή του Facebook αυξήθηκε κατά 10% στις συναλλαγές της Τετάρτης, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση στον αριθμό χρηστών και καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο. Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, το Facebook συγκέντρωσε έσοδα 17,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 18% σε ετήσια βάση, αν και ανέφερε ότι παρουσίασε σημαντική μείωση στη ζήτηση της διαφήμισης.
  4. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, διαμαρτυρήθηκε ότι τέθηκαν εμπόδια μέσω Twitter στην διαφήμιση του μυθιστορήματός του στις ΗΠΑ. Ο Musk ανέφερε σε ένα tweet "ΔΩΡΕΑΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΩΡΑ" και μοιράστηκε ένα σχετικό άρθρο.
  5. Η Salesforce ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις της για το υπόλοιπο του 2020 και τις κάνει διαδικτυακά, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου συνεδρίου Dreamforce που αναλαμβάνει το Σαν Φρανσίσκο κάθε χρόνο. Η Salesforce είπε ότι έλαβε την απόφαση αυτή, καθώς η «κατάσταση του COVID-19 συνεχίζει να εξελίσσεται» και «η πρώτη προτεραιότητά της είναι να συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πελατών, των συνεργατών, των υπαλλήλων και των κοινοτήτων μας».
  6. Η Apple και η Google έχουν κυκλοφορήσει την πρώτη έκδοση του API ανίχνευσης επαφών κορονοϊού για προγραμματιστές. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί δημόσιας υγείας μπορούν να δοκιμάσουν την τεχνολογία στις δικές τους εφαρμογές ανίχνευσης επαφών και να δώσουν σχόλια.
  7. Η Airbnb ανέβαλε τις νέες προσλήψεις μέχρι τον Αύγουστο του 2021, αλλά τους δίνει το 10% του προσφερόμενου μισθού τους αυτήν τη στιγμή - ακόμη και αν απορρίψουν τη δουλειά. Η Glassdoor λέει ότι ο μέσος νέος βασικός μισθός της Airbnb είναι περίπου 133.000$, πράγμα που σημαίνει ότι ο μέσος όρος 10% θα μπορούσε να είναι περίπου 13.000$.
  8. 170 εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προειδοποίησαν ότι η εφαρμογή ανίχνευσης επαφών της βρετανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ανθρώπων ακόμη και μετά την εξαφάνιση του κορονοϊού. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια βάση δεδομένων που στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την «μη ανωνυμία» των χρηστών.
  9. Η Lyft δήλωσε την Τετάρτη ότι θα «κόψει» σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας. Συνολικά, οι μειώσεις και οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% του τελευταίου αριθμού των 5,683 υπαλλήλων της Lyft που είχε αναφερθεί στο τέλος του 2019.
  10. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, αξίζει όσο δύο Mark Zuckerbergs. Η εταιρεία του Bezos αξίζει τώρα 140 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ του Zuckerberg αξίζει 70 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 30 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.