ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κορονοϊός ώθησε το Twitter σε ρεκόρ αύξησης καθημερινών χρηστών

17:27 - 01 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Ο κορονοϊός ώθησε το Twitter σε ρεκόρ αύξησης καθημερινών χρηστών
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Παρασκευή.
  1. Η αύξηση των εσόδων της Apple σταμάτησε τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, καθώς η πανδημία έκλεισε τα καταστήματα λιανικής πώλησης, μείωσε τη ζήτηση των καταναλωτών για το iPhone και αναστάτωσε τις κατασκευαστικές δραστηριότητες της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Apple ανακοίνωσε φορολογικά έσοδα δευτέρου τριμήνου ύψους 58,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση λιγότερο από 1% για την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και πολύ κάτω από την αρχική πρόβλεψη της εταιρείας που κυμαίνονταν μεταξύ 63 δισεκατομμυρίων και 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  2. Η Amazon ανέφερε τεράστια αύξηση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου, αλλά απώλεια κερδών την Πέμπτη. Τα μικτά αποτελέσματα δείχνουν πώς το ξέσπασμα του κορονοϊού οδήγησε περισσότερους αγοραστές προς την Amazon, αν και με αυξημένο κόστος καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά δαπανηρών αλλαγών, όπως κλειδώματα της αλυσίδας εφοδιασμού και αναβαθμίσεις ασφάλειας της αποθήκης.
  3. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, είπε στους επενδυτές να «πάρουν θέση» καθώς όπως τόνισε θα αφιερώσει το κέρδος 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του τρέχοντος τριμήνου σε έξοδα που σχετίζονται με τον COVID-19. Τα έξοδα προστασίας των εργαζομένων που σχετίζονται με το COVID-19 περιλαμβάνουν τη δημιουργία του δικού του τεστ COVID-19, το οποίο σύμφωνα με το CFO της Amazon, θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος.
  4. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είπε ότι η εταιρεία του «κοιτάζει άλλους τομείς» όσον αφορά την υγεία και το Apple Watch. Το σχόλιο έρχεται μετά από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η Apple φέρνει στο Apple Watch χαρακτηριστικά όπως παρακολούθηση ύπνου και παρακολούθηση οξυγόνου στο αίμα.
  5. Η WeWork έχει ξεκινήσει απολύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς η πανδημία κορονοϊού καταστρέφει τη βιομηχανία γραφείων με πολλούς να βλέπουν πώς έρχονται και άλλες περικοπές. Οι απολύσεις ήρθαν μέσω κλήσεων του Zoom.
  6. Ο κορονοϊός ώθησε το Twitter σε ρεκόρ αύξησης 24% στους καθημερινούς χρήστες το περασμένο τρίμηνο, αλλά ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ότι κατέγραψε απώλειες στα α έσοδα και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.
  7. Η Softbank κέρδισε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της επένδυσής της στο WeWork. Η SoftBank εμπλέκεται σε μια νομική διαμάχη με διευθυντές της WeWork μετά την υποστήριξη μιας προσφοράς 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συμφωνήθηκε όταν διάσωσε την εταιρεία γραφείων μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα IPO πέρυσι.
  8. Το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε σχεδιαγράμματα για διαβατήρια ασυλίας COVID-19, μια αμφιλεγόμενη κίνηση. Οι περισσότερες από τις υποβολές περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο τα έγγραφα ταυτότητας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με την αναγνώριση προσώπου, τους κωδικούς QR και τα αποτελέσματα των δοκιμών, για την επαλήθευση της υγείας ενός ατόμου προτού του επιτραπεί να εισέλθει σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις.
  9. Το μεγάλο στοίχημα της Microsoft σε ένα «Netflix of gaming» αποδίδει και η υπηρεσία έχει πλέον περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες. Η υπηρεσία έχει κερδίσει καλές κριτικές και πολλούς καταναλωτές.
  10. Ο ιστότοπος του υπουργείου Υγείας της Καλιφόρνια συνετρίβη ένα λεπτό αφού ο Elon Musk συνδέθηκε με αυτό στο Twitter. Η πύλη δεδομένων του CHHS συνετρίβη μόλις ένα λεπτό αφού ο Musk έγραψε ένα σύνδεσμο προς τον ιστότοπο, κάτι που αξιωματούχοι της Καλιφόρνια επιβεβαίωσαν στο Business Insider.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:33 - 01 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.