ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google είχε σκεφθεί να αγοράσει το «εχθρικό» της Zoom

19:07 - 05 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Η Google είχε σκεφθεί να αγοράσει το «εχθρικό» της Zoom
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Τρίτη.
  1. Ο εκπρόσωπος της Amazon, Tim Bray, δήλωσε ότι παραιτήθηκε από απογοήτευση και χαρακτήρισε την εταιρεία ως «κότα» για τις απολύσεις εργαζομένων που την επέκριναν τις πρακτικές της. Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει απολύσει πολλούς υπαλλήλους που έχουν επικρίνει τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες του.
  2. Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk και ο μουσικός Grimes απέκτησαν το πρώτο τους παιδί μαζί, σύμφωνα με τον λογαριασμό του Musk στο Twitter. Ο Musk ανακοίνωσε τη γέννηση του παιδιού τους τη Δευτέρα το απόγευμα στο Twitter, λέγοντας, «Μαμά και μωρό όλα καλά».
  3. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Uber εξετάζει να επενδύσει στη startup με τα σκούτερ Lime. Η επείγουσα συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων – στην οποία προέβη η εταιρεία - θα μπορούσε να μειώσει την αποτίμηση του Lime κατά σχεδόν 80% και να δώσει στην Uber τη δυνατότητα να το αγοράσει σε 2 χρόνια.
  4. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της WeWork, Adam Neumann, μήνυσε τη SoftBank για την απόσυρση της αγοράς περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μετοχών του, λέγοντας ότι ο επενδυτής άλλαξε τους όρους και ότι ο ίδιος δεν υπέγραψε. Η Neumann, που εκπροσωπείται από τρεις δικηγορικές εταιρείες, ισχυρίζεται ότι η SoftBank παραβίασε τη σύμβασή της εγκαταλείποντας το πλάνο αγοράς μετοχών τον περασμένο μήνα.
  5. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, ανέφερε κάποτε στον ανώτατο στρατηγό των ειδικών δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ το εξής «you absolutely suck» αναφερόμενος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Το σχόλιο αυτό είχε γίνει το 2016, όταν ο Schmidt προσπαθούσε να επεκτείνει την επιρροή του στη στρατηγική των ΗΠΑ για την τεχνολογία και την καινοτομία, ανέφεραν οι The New York Times.
  6. Η Robinhood συγκέντρωσε 280 εκατομμύρια δολάρια σε έναν «γύρο» χρηματοδότησης με επικεφαλής τη Sequoia Capital, αξίζοντας πλέον πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επενδυτική εφαρμογή έχει προσθέσει στο ενεργητικό της τρία εκατομμύρια χρηματοδοτούμενους λογαριασμούς από την αρχή του έτους.
  7. Ένας «white-hat» χάκερ βρήκε παλιούς υπολογιστές Tesla προς πώληση στο eBay που εξακολουθούσαν να διαθέτουν δεδομένα κατόχων όπως διευθύνσεις, κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και cookie του Netflix. Ορισμένες μονάδες έσπασαν, υποδηλώνοντας ότι οι τεχνικοί της Tesla είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εκκαθαρίσουν τα δεδομένα, ανέφερε το InsideEV.
  8. Η Google κάποτε στόχευε να αποκτήσει το Zoom επειδή «αρκετές χιλιάδες» εργαζόμενοι το προτιμούσαν από το προϊόν της Google. Οι συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ σε σοβαρό επίπεδο και αντ 'αυτού η Google και το Zoom έγιναν αντίπαλοι. Η Google απαγόρευσε πρόσφατα τη χρήση της εφαρμογής Zoom στους υπολογιστές υπαλλήλων της.
  9. Ο δημοφιλής blogger βιντεο-παιχνιδιών PewDiePie υπέγραψε μια αποκλειστική συμφωνία με το YouTube. Ο Felix Kjellberg έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 104 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 25 δισεκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα.
  10. Η γαλλική startup Back Market έχει συγκεντρώσει 120 εκατομμύρια δολάρια από την Goldman Sachs για να τα αξιοποιήσει για αγορά ανακαινισμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αξίας 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η γαλλική startup τεχνολογίας σημείωσε άνοδο στη ζήτηση λόγω του κορονοϊού.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.