ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκρός από κορονοϊό υπάλληλος αποθήκης της Amazon στη Νέα Υόρκη

19:08 - 06 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Νεκρός από κορονοϊό υπάλληλος αποθήκης της Amazon στη Νέα Υόρκη
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Τετάρτη.
  1. Η Airbnb μειώνει το 25% του προσωπικού - 1.900 θέσεις εργασίας - αφού έχει πληγεί από την κρίση του κορονοϊού. Η Airbnb σκοπεύει να προσφέρει στους πληγέντες εργαζόμενους τουλάχιστον 14 εβδομάδες αποζημίωσης και σε όσους εργάζονται στις ΗΠΑ, κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης αξίας ενός έτους.
  1. Ένας υπάλληλος της αποθήκης Amazon στη Νέα Υόρκη πέθανε από COVID-19. Οι εργαζόμενοι στην τοποθεσία του Staten Island οργάνωσαν πολλές απεργίες τον Απρίλιο για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας.
  1. Η Καλιφόρνια μήνυσε την Uber και τη Lyft, κατηγορώντας τις εταιρείες για χαλάρωση και εσφαλμένη ταξινόμηση των οδηγών τους. Μια κοινοπραξία δικηγόρων κατηγόρησε τις εταιρείες ότι ταξινομούν εσφαλμένα τους εργαζομένους τους προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή ορισμένων παροχών.
  1. Η εφαρμογή ανίχνευσης επαφών COVID-19 του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να κυκλοφορήσει, αλλά σχεδόν σίγουρα δεν θα λειτουργήσει σωστά. Η εφαρμογή βασίζεται σε σήματα Bluetooth που ενεργοποιούν «συμβάντα εγγύτητας» και ειδικοί λένε ότι πιθανότατα δεν θα είναι συμβατή με νεότερα iPhone και συσκευές Android.
  1. Η startup AR Magic Leap στρέφεται σε μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης για νέα χρηματοδότηση, συγκεντρώνοντας δυνητικά έως και 100 εκατομμύρια δολάρια. Εάν επιτύχει η συμφωνία, το ακουστικό Magic Leap θα χρησιμοποιείται για χειρουργικές επεμβάσεις και εκπαίδευση.
  1. Οι χρήστες του Whisper μήνυσαν την εταιρεία για την έκθεση σχεδόν 900 εκατομμυρίων αρχείων. Η εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν ανώνυμα μυστικά στο διαδίκτυο, είχε υποβάλει αγωγή κατά κατηγορίας από τρεις γυναίκες που έχουν χρησιμοποιήσει την εταιρεία, αναφέρει το Bloomberg.
  1. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει μια κοινή προειδοποίηση ότι οι κυβερνο-κατάσκοποι στοχεύουν στον τομέα της υγείας. Οι χάκερς που συνδέονται με ξένα κράτη θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να κλέψουν δεδομένα που σχετίζονται με την έρευνα εμβολίων ενάντια στον COVID-19.
  1. Η Disney ανακοίνωσε ότι έχει πλέον 54,5 εκατομμύρια συνδρομητές Disney+, σχεδόν διπλασιάζοντας το κοινό της από τα τέλη Δεκεμβρίου. Η αύξηση των συνδρομητών έρχεται καθώς οι χρήστες είναι περιορισμένοι λόγω των μέτρων περιορισμού παγκοσμίως.
  1. Εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών όπως η Activision Blizzard και η Electronic Arts ανέφεραν ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. Η αύξηση μειώθηκε εν μέρει στους χρήστες που αναζητούσαν επιλογές ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια του lockdown, με την EA να βλέπει ισχυρή συμμετοχή για online τουρνουά FIFA και Madden.
  1. Η εταιρεία πίσω από το «Call of Duty» λέει ότι χρηματοδοτεί την έρευνα θεραπείας COVID-19, ενώ υπολογίζει πώς θα παράγει βιντεοπαιχνίδια από απόσταση. Η Activision Blizzard έχει χρηματοδοτήσει κλινικές δοκιμές φαρμάκων που καταπολεμούν τον κορονοϊό μετά την επιτυχία της τελευταίας κυκλοφορίας της.
Τελευταία τροποποίηση στις 20:15 - 06 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.