ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασκ: «Απειλεί» να μεταφέρει τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Tesla

19:07 - 11 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Μασκ: «Απειλεί» να μεταφέρει τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Tesla
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Δευτέρα.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε ότι η εταιρεία θα «εγκαταλείψει αμέσως» την Καλιφόρνια μετά το lockdown που επέφερε ο κορονοϊός αναγκάζοντας ουσιαστικά την εταιρεία να κλείσει το κύριο εργοστάσιο αυτοκινήτων της. Σε ένα tweet το Σάββατο το πρωί, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε ότι θα ασκήσει αγωγή εναντίον αξιωματούχων επειδή δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσει το εργοστάσιό του.
  2. Ένα βίντεο τύπου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Plandemic» έγινε viral αυτήν την εβδομάδα σε YouTube, Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Το βίντεο περιλαμβάνει πολλούς ισχυρισμούς σχετικά με τον κορονοϊό που προβάλλονται στο διαδίκτυο από εξτρεμιστές και θεωρητικούς συνωμοσίας, όπως το ότι η χρήση μάσκας κάνει τους ανθρώπους άρρωστους, ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στον ιό ή ότι ο COVID-19 προήλθε μετά από ανθρώπινη παρέμβαση προκειμένου να κερδίσουν έδαφος τα εμβόλια.
  3. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, λέει ότι οι οδηγοί πρέπει να λαμβάνουν κλιμακωτά μέτρα προστασίας ανάλογα με το πόσες ώρες εργάζονται και ότι η εταιρεία θα πληρώσει για αυτά. Ο Khosrowshahi έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC, καθώς η Uber αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για να προσφέρει στους εργαζομένους της παροχές προστασίας.
  4. Η Tesla εξασφάλισε δάνειο 565 εκατομμυρίων δολαρίων για το εργοστάσιό της στη Σαγκάη, όπου η εταιρεία διέκοψε τις δραστηριότητές της. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για έξοδα που σχετίζονται με την παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης.
  5. Το Flywire της Goldman Sachs μειώνει κατά 12% το εργατικό δυναμικό της εν μέσω πανδημίας. Το Business Insider υπολογίζει ότι 60 εργαζόμενοι απολύθηκαν ως μέρος της απόφασης, ενώ το 3% του εργατικού δυναμικού μεταφέρθηκε σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
  6. Το Alphabet's Sidewalk Labs έχει εγκαταλείψει το φιλόδοξο σχέδιό του για μια «γειτονιά» υψηλής τεχνολογίας 900 εκατομμυρίων δολαρίων στο Τορόντο, μετά από οικονομική αβεβαιότητα και χρόνια διαμάχης. Το έργο, το οποίο είχε προγραμματιστεί από το 2017, στόχευε στο να κατασκευάσει μια συνοικία με σύνδεση στο Διαδίκτυο στην προκυμαία του Τορόντο, γεμάτη με αυτοκίνητα και αισθητήρες χωρίς οδηγό.
  7. Ο διαδικτυακός πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Vroom έχει υποβάλει εμπιστευτικά αίτηση για IPO, αναφέρει η Wall Street Journal. Η IPO είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
  8. Ο «στρατός» των αγοραστών της Instacart έχει εκραγεί από 180.000 σε 500.000 από την έναρξη της πανδημίας - και ορισμένοι εργαζόμενοι λένε ότι καθιστά τη δουλειά πιο δύσκολη για όλους. Οι παλαιότεροι πελάτες δήλωσαν στο Bloomberg ότι η άσκηση πίεσης στην Instacart για αποδοτικότητα έχει επιδεινώσει τις ήδη σκληρές συνθήκες εργασίας.
  9. Η WeWork αναδιοργανώνει την κοινοτική ομάδα της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε. Πηγές ανέφεραν ότι η WeWork έχει αναδιοργανώσει τις θέσεις εργασίας - και οι άνθρωποι έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για άλλους ρόλους ή να αντιμετωπίσουν την απόλυση.
  10. Ο Elon Musk δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι άνθρωποι δεν θα χρειαστεί να μιλούν σε 10 χρόνια, επειδή θα επικοινωνούν με το μυαλό τους. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον podcaster, Joe Rogan, ο Musk προέβλεψε ένα σύστημα συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων και Τεχνητής Νοημοσύνης που θα επέτρεπε την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ άλλων χωρίς τη χρήση λέξεων.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:21 - 11 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.