ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε... προειδοποιήσει τον Τραμπ για μια πανδημία

19:07 - 12 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Ο Μπιλ Γκέιτς είχε... προειδοποιήσει τον Τραμπ για μια πανδημία
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Τρίτη.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επιβεβαίωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του επανεκκινεί το εργοστάσιο Fremont παρά τους τοπικούς κανόνες απαγόρευσης. Τον περασμένο μήνα ο Musk δήλωσε ότι η κανόνες διακοπής λειτουργίας, που είχαν σχεδιαστεί για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, ήταν «φασιστικοί» και μη αμερικανικοί.
  1. Η Tesla μήνυσε την κομητεία Alameda για το κλείσιμο του εργοστασίου της. Ο Tesla ισχυρίστηκε ότι το κλείσιμο αγνοεί μια προηγούμενη εντολή του κυβερνήτη της Καλιφόρνια που επιτρέπει στις επιχειρήσεις σε «16 κρίσιμες βιομηχανίες υποδομών», συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, να συνεχίσουν να εργάζονται.
  1. Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι προειδοποίησε τον Τραμπ για τους κινδύνους μιας πανδημίας τον Δεκέμβριο του 2016 προτού αναλάβει τα καθήκοντά του. Ο Γκέιτς συναντήθηκε με προεδρικούς υποψηφίους του 2016 για να τους πει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πανδημίας που θα τεθεί ως εθνική προτεραιότητα, ανέφερε η Wall Street Journal.
  1. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, αποχώρησε εντελώς από την εταιρεία καθώς αναλαμβάνει κυβερνητικά έργα όπως η στρατιωτική τεχνολογία και έργα κατά του COVID-19, σύμφωνα με το CNET. Ο 65χρονος παρέμενε στο διοικητικό συμβούλιο της Google μέχρι πέρυσι.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Start-up που υποστηρίζεται από τη SoftBank, Banjo, παραιτήθηκε μετά την εμφάνιση του κρυμμένου νεοναζιστικού του παρελθόντος. Η πολιτεία της Γιούτα ανέστειλε to συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την Banjo μετά την αποκάλυψη του κρυμμένου νεοναζιστικού παρελθόντος του CEO Damien Patton τον περασμένο μήνα.
  1. Το iPhone 12 της Apple μπορεί επιτέλους να αποκτήσει λειτουργία για μια πιο γρήγορη οθόνη ανάλογη με την ταχύτητα που είχαν ορισμένα τηλέφωνα Android. Το νέο iPhone 12 της Apple, που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο, μπορεί να έρθει με μια ταχύτερη οθόνη κάνοντας την κύλιση πιο ομαλή, σύμφωνα με νέα διαρροή.
  1. Το Twitter πρόσθεσε ένα νέο μέλος στο διοικητικό του συμβούλιο, τον εμπειρογνώμονα AI, Fei-Fei Li, ο οποίος αποχώρησε από την Google εν μέσω διαμάχης σχετικά με τις στρατιωτικές συμβάσεις της εταιρείας. Η Li είχε συμμετάσχει στο έργο της Google για την κατασκευή εργαλείων απεικόνισης drone AI για τον αμερικανικό στρατό, έργο το οποίο τελικά εγκατέλειψε μετά από κατακραυγή υπαλλήλων.
  1. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προειδοποιήσει για σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας εάν δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κυβερνητικό ταμείο διάσωσης για εταιρείες πρώιμου σταδίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε μια επιστολή προς τον Καγκελάριο, Rishi Sunak, 30 ιδρυτές και διευθύνοντες σύμβουλοι προειδοποίησαν ότι το πρόγραμμα Future Fund, ύψους 250 εκατομμυρίων λιρών (300 εκατομμύρια δολάρια), αποκλείει εταιρείες.
  1. Ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley, Eric Schmidt, προβλέπει ότι οι εταιρείες θα χρειαστούν περισσότερο χώρο γραφείου μετά την πανδημία και όχι λιγότερο. Ο 65χρονος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google έκανε αυτή την πρόβλεψη κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο «Face the Nation».
  1. Η τεχνολογική Start-up Intranently με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση 4 εκατομμυρίων δολαρίων, σειράς Α, με επικεφαλής την Counterpart Ventures. Η εταιρεία κατασκευάζει μια ψηφιακή εφαρμογή για καλύτερη κατανόηση της χρήσης των προϊόντων του cloud.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.