ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις στην Amazon να αποκαλύψει τον αριθμό υπαλλήλων με κορονοϊό

19:07 - 13 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Πιέσεις στην Amazon να αποκαλύψει τον αριθμό υπαλλήλων με κορονοϊό
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Τετάρτη.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Τραμπ τον περασμένο μήνα, αναφέροντας ότι η επανεκκίνηση της παραγωγής της Tesla θα δημιουργούσε μικρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους. Ο Musk είπε στον Τραμπ ότι ήθελε να ανοίξει μέχρι την 1η Μαΐου και ότι κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε «σημαντικό κίνδυνο» για τους εργαζόμενους, ανέφερε η Washington Post.
  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Uber προσφέρθηκε να αγοράσει το GrubHub που στηρίζεται στην παράδοση φαγητού για να αντισταθμίσει τις απώλειες του κορονοϊού. Οι μετοχές της GrubHub αυξήθηκαν περισσότερο από 30% μετά την ανακοίνωση του Bloomberg για τις πιθανές συνομιλίες εξαγοράς από την Uber.
  1. Οι υπάλληλοι της Apple θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα γραφεία της εταιρείας σύντομα, ακόμη και όταν άλλοι τεχνολογικοί «γίγαντες» αφήνουν το προσωπικό να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι. Η Apple αρχίζει να φέρνει τους υπαλλήλους πίσω στη δουλειά, σύμφωνα με το Bloomberg.
  1. Μια ομάδα πολιτειών ζητά από την Amazon και την Whole Foods να αποκαλύψουν πόσους από τους υπαλλήλους τους είχαν ή έχουν κορονοϊό. Ένας άγνωστος αριθμός εργαζομένων της Amazon και της Whole Foods έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό τους τελευταίους μήνες και οι κρατικοί αξιωματούχοι θέλουν να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό.
  1. Το Facebook συμφώνησε να πληρώσει 52 εκατομμύρια δολάρια σε συντονιστές που ανέπτυξαν τεχνολογία PTSD βοηθώντας την εταιρεία να περιορίσει το τοξικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα της. Οι συντονιστές περιεχομένου που υπέμειναν αγχωτικές συνθήκες εργασίας θα λάβουν τουλάχιστον 1.000$, ανέφερε το The Verge.
  1. Ο Waymo ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει συγκεντρώσει άλλα περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία self-driving, επεκτείνοντας το μέγεθος του πρώτου γύρου εξωτερικών επενδύσεων σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Waymo, John Krafcik, δήλωσε ότι η πανδημία ανέδειξε πλήρως το πως η τεχνολογία self-driving μπορεί να παρέχει ασφαλείς προσωπικές υπηρεσίες μετακίνησης και παράδοσης.
  1. Το Twitter είπε στους υπαλλήλους του ότι μπορούν να εργαστούν μόνιμα από το σπίτι. Οι υπάλληλοι του Twitter ενημερώθηκαν επίσης ότι τα γραφεία της εταιρείας δεν θα ανοίξουν ξανά, τουλάχιστον όχι πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
  1. Το Instagram διευκολύνει τη διαγραφή σχολίων και τον αποκλεισμό ατόμων. Η εφαρμογή που ανήκει στο Facebook διευκολύνει τον αποκλεισμό πολλών ατόμων ταυτόχρονα, επιτρέποντας στους χρήστες να καρφιτσώνουν σχόλια σε αναρτήσεις και να εισάγουν εργαλεία για τον περιορισμό συγκεκριμένων χρηστών.
  1. Η TikTok θέτει απότομους περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο οι τα brands θα μπορούν να χρησιμοποιούν μουσική στα βίντεό τους για να διατηρήσει την «αυθεντικότητα» της πλατφόρμας. Τα brands θα έχουν πρόσβαση μόνο σε μια συλλογή από μουσική χωρίς δικαιώματα - δηλαδή, soundtrack TikTok που διαθέτουν άδεια για εμπορική χρήση.
  1. Η ταινία «Hamilton» έρχεται στο Disney Plus τον Ιούλιο, πάνω από ένα χρόνο νωρίτερα από ότι αναμενόταν να προβληθεί. Το έργο ήταν έτοιμο για κυκλοφορία τον επόμενο Οκτώβριο, αλλά τώρα θα κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσω Disney Plus.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.