ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Ετήσια αύξηση 30 δισ. μέσω «ανοίγματος» στις διαδικτυακές αγορές

19:07 - 21 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Facebook: Ετήσια αύξηση 30 δισ. μέσω «ανοίγματος» στις διαδικτυακές αγορές
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Πέμπτη.
  1. Η Tesla κατέθεσε αγωγή εναντίον της κομητείας Alameda λόγω του lockdown που επιβλήθηκε για την προστασία από την πανδημία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk κατέφυγε ενάντιας στην καθοδήγηση που εξέδωσε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.
  1. Η Apple και η Google έχουν αναπτύξει την τεχνολογία εντοπισμού επαφών COVID-19 και είναι διαθέσιμη σε μια ενημέρωση λογισμικού. Το λογισμικό θα χρησιμοποιεί Bluetooth για να εντοπίσει άλλα smartphone σε κοντινή απόσταση και να ειδοποιεί τον χρήστη - υποθέτοντας ότι έχει εγκαταστήσει μια σχετική εφαρμογή - εάν έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε θετικά αποτελέσματα για τον COVID-19.
  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γιούτα ξόδεψε σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια σε μια εφαρμογή εντοπισμού επαφών κορονοϊού που έχει κατεβάσει λιγότερο από το 2% του πληθυσμού της πολιτείας. Οι προγραμματιστές της εφαρμογής δεν έχουν ακόμη παραδώσει πολλές από τις δυνατότητες που υποσχέθηκαν, σύμφωνα με το BuzzFeed News.
  1. Οι αναλυτές της Deutsche Bank δήλωσαν ότι η μεγάλη ώθηση του Facebook στις διαδικτυακές αγορές θα μπορούσε να οδηγήσει σε ετήσια αύξηση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την Τρίτη, το Facebook ανακοίνωσε το Facebook Shops - έναν τρόπο για τις επιχειρήσεις να δημιουργούν διαδικτυακά καταστήματα.
  1. Πάνω από 50 πολιτικές ομάδες παροτρύνουν το Κογκρέσο να αποκλείσει το FBI από το να βλέπει το ιστορικό περιήγησης των Αμερικανών χωρίς ένταλμα. Η Σύγκλητος την περασμένη εβδομάδα πέρασε μια νέα εξουσιοδότηση του Patriot Act που περιλάμβανε τη δυνατότητα του FBI να βλέπει αρχεία περιήγησης στο διαδίκτυο χωρίς ένταλμα.
  1. Η Google έχει συνάψει συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Κατά τη συμφωνία το τμήμα cloud της Google θα παρέχει εργαλεία στη μονάδα καινοτομίας της DoD's Defense Innovation.
  1. Οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας βρήκαν επτά κενά ασφαλείας στην εφαρμογή εντοπισμού επαφών κορονοϊού του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ερευνητές προτείνουν η εφαρμογή να αλλάξει από τη χρήση μιας κεντρικής προσέγγισης, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα χρηστών σε έναν διακομιστή, προς μια αποκεντρωμένη προσέγγιση.
  1. Ένας whistleblower της Apple «χτύπησε» δημόσια την εταιρεία, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε τα «θεμελιώδη δικαιώματα» αφού η Siri ηχογράφησε τις στιγμές των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ο Thomas le Bonniec αποκάλυψε πέρυσι στο The Guardian ότι ενώ εργαζόταν για την Apple άκουσε τις ιδιωτικές στιγμές των χρηστών μέσω της Siri, όπως ιατρικές συζητήσεις, προσφορές ναρκωτικών και άτομα που κάνουν σεξ.
  1. Πολλά άτομα στο Twitter είπαν την Τρίτη το βράδυ ότι προσπάθησαν να καλέσουν τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Citibank, αλλά έλαβαν μόνο την αυτοματοποιημένη απάντηση «Hello world. Weasels have eaten our phone system». Παρόλο που ορισμένα τηλέφωνα της Citibank είχαν παραβιαστεί, η αυτόματη απάντηση προς όλους υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το τηλεφωνικό σύστημα της τράπεζας.
  1. Μια έρευνα σε χιλιάδες τεχνικούς του Σαν Φρανσίσκο Μπέι, διαπίστωσε ότι δύο στους τρεις θα σκέφτονταν να φύγουν αν μπορούσαν να εργαστούν μόνιμα από απόσταση. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν επίσης συντριπτικά ότι δεν περιμένουν να επιστρέψουν στα γραφεία μετά το τέλος της πανδημίας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.