ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλοί ερευνητές λένε ότι κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ταχύτητα Ίντερνετ!

12:54 - 25 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Αυστραλοί ερευνητές λένε ότι κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ταχύτητα Ίντερνετ!
Τη μεγαλύτερη ταχύτητα δεδομένων Ίντερνετ, που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία, υποστηρίζει ότι κατάφερε να καταγράψει μία ομάδα ερευνητών στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, ομάδα των πανεπιστημίων Monash, Swinburne και RMIT κατέγραψαν data speed ύψους 44,2 terabits per second (Tbps). Σε αυτή την ταχύτητα, οι χρήστες θα μπορούσαν να κατεβάζουν πάνω από 1.000 ταινίες σε high definition μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός δευτερολέπτου.

Οι ερευνητές λένε ότι πέτυχαν το νέο ρεκόρ χρηισμοποιώντας μια συσκευή η οποία αντικαθιστά περίπου 80 λέιζερ που βρίσκονται σε κάποια υπάρχοντα είδη εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών με ένα εξάρτημα γνωστό ως «micro-comb».

Το micro-comb εγκαταστάθηκε και δοκιμάστηκε εκτός εργαστηρίου σε υπάρχουσες υποδομές, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί το NBN της Αυστραλίας (National Broadband Network). Το αποτέλεσμα ήταν η μεγαλύτερη ποσότητα δεδομένων που παράχθηκε ποτέ από ένα και μόνο οπτικό τσιπ, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονα συστήματα οπτικής ίνας ανά τον κόσμο.

Η αυστραλιανή ομάδα ελπίζει πως το επίτευγμά της αποτελεί μια «γεύση» όσον αφορά στο πώς θα μοιάζουν στο μέλλον οι συνδέσεις Ίντερνετ. Αν και αυτές οι ταχύτητες είναι πολύ πάνω από οτιδήποτε χρειάζονται, εντός λογικών πλαισίων, οι χρήστες ανά τον κόσμο, ο Μπιλ Κόρκοραν του Monash University είπε πως θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση σε πολλές βιομηχανίες, καθώς οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής συνεχίζουν να αυξάνουν την πίεση στις υποδομές bandwidth- ειδικά δεδομένων και των εμπειριών από την πρόσφατη επιβάρυνση των δικτύων λόγω του κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:58 - 25 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.