ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσω… headsets και ολογραμμάτων εξετάζονται ασθενείς με κορονοϊό

18:05 - 26 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Μέσω… headsets και ολογραμμάτων εξετάζονται ασθενείς με κορονοϊό
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Τρίτη.
  1. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανεξετάσει το ρόλο της κινεζικής Huawei στα δίκτυα 5G της. Η Huawei είχε περιορισμένο ρόλο στην παροχή εξοπλισμού για το εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά αυτό θα μπορούσε τώρα να αλλάξει.
  1. Η εφαρμογή Covidsafe της Αυστραλίας «ξεθώριασε» μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή ανίχνευσης επαφών βοήθησε στον εντοπισμό μόνο ενός ατόμου με Covid-19 και η χρήση της έχει μειωθεί σημαντικά καθώς η οικονομία της χώρας ανοίγει ξανά, αναφέρει ο Guardian.
  1. Περισσότερο από το 40% των Ρεπουμπλικάνων σε νέα δημοσκόπηση δηλώνουν ότι πιστεύουν πως ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να χρησιμοποιήσει εμβόλια COVID-19 για την εμφύτευση μικροτσίπ εντοπισμού σε ανθρώπους. Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει δωρίσει 300 εκατομμύρια δολάρια για προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου, έχει γίνει στόχος διαδικτυακών θεωρητικών συνωμοσίας και συντηρητικών.
  1. Η «Boring Company» του Elon Musk ολοκλήρωσε μία σήραγγα για την μετακίνηση των αυτοκινήτων Tesla στο Λας Βέγκας. Η εταιρεία ολοκλήρωσε τη δεύτερη από τις δύο σήραγγες κάτω από το συνεδριακό κέντρο του Λας Βέγκας.
  1. Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, Qihoo 360, κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για «πολιτικοποίηση των επιχειρήσεων» αφού επέβαλε εξαγωγικές κυρώσεις σε 33 ακόμη κινεζικές εταιρείες και κυβερνητικά ιδρύματα. Η εταιρεία λογισμικού προστασίας από ιούς δήλωσε ότι αντιτίθεται σε αυτή τη δράση.
  1. Οι γιατροί στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν ακουστικά από τη Microsoft για να μειώσουν την ποσότητα του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με ασθενείς που έχουν COVID-19. Τα ακουστικά HoloLens επιτρέπουν στους γιατρούς να μοιράζονται την άποψή τους με συναδέλφους εξ αποστάσεως, δείχνοντας παράλληλα ολογραφικές προβολές στον γιατρό που φοράει το ακουστικό.
  1. Ένα ρομπότ barista, που λαμβάνει παραγγελίες, κάνει καφέ και παραδίδει ποτά στους πελάτες, χρησιμοποιείται στη Νότια Κορέα για να βοηθήσει στην κοινωνική αποστασιοποίηση. Το νέο ρομπότ μπορεί να λάβει παραγγελίες, να κάνει 60 διαφορετικούς τύπους καφέ και να σερβίρει ποτά στους πελάτες στα καθίσματά τους.
  1. Τα Drones θα βοηθήσουν στην παροχή προστατευτικού εξοπλισμού σε νοσοκομείο σε ένα απομακρυσμένο νησί της Σκωτίας. Το ταξίδι 10 μιλίων μεταξύ της ηπειρωτικής Ομπάν και του Isle of Mull, που συνήθως περιλαμβάνει οδικό ταξίδι και πλοίο 45 λεπτών, θα διαρκέσει μόνο 15 λεπτά.
  1. Ένα δίκτυο 5G στο Ντέρμσαϊρ της Αγγλίας πυρπολήθηκε μόλις λίγες μέρες μετά την ανέγερσή του. Οι επιθέσεις σε ιστούς 5G τροφοδοτήθηκαν από μια θεωρία συνωμοσίας που συνδέει το 5G και τον κορονοϊό.
  1. Μια καναδική start-up ηλεκτρονικού εμπορίου συγκέντρωσε συνολικά 2 εκατομμύρια δολάρια μέσω του Zoom για να προσφέρει τη λεγόμενη «try-before-you-buy» μόδα κατά τη διάρκεια του κορονοϊού. Η start-up «μόδας που δοκιμάζεις πριν από την αγορά» εμφανίστηκε εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες λόγω του κορονοϊού μετά και το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων ρούχων σε όλη τη Βόρεια Αμερική.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.