ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άνοιγμα» στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων για την Amazon

19:07 - 27 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
«Άνοιγμα» στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων για την Amazon
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Τετάρτη.

1. Το Twitter πρόσθεσε για πρώτη φορά σύστημα ελέγχου για ψεύτικα tweets του Τραμπ. Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ψευδώς την Τρίτη ότι τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν ταχυδρομικώς στην Καλιφόρνια θα είναι «ουσιαστικά ψεύτικα» και θα οδηγήσουν σε «άκυρες εκλογές».

2. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mark Zuckerberg απέκλεισε την εσωτερική έρευνα που φανέρωσε ότι το Facebook εξέθεσε τους χρήστες σε ακραίες προβολές. Αν και οι ειδικοί του Facebook διαπίστωσαν ότι η πλατφόρμα συνέβαλε στη διχαστική ρητορική, ανώτερα στελέχη απέρριψαν τις προτεινόμενες αλλαγές, καθώς ορισμένες θα επηρέαζαν αρνητικά την αφοσίωση των χρηστών.

3. Το YouTube διαγράφει αυτόματα τα σχόλια σχετικά με τον «στρατό χάκερ» που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Κίνας και αναφέρει ότι υπάρχει «σφάλμα στα συστήματα προβολής». Η πλατφόρμα διαγράφει σχόλια που περιέχουν δύο φράσεις που συνδέονται άμεσα με την κριτική της κινεζικής κυβέρνησης.

4. 11 τοπικοί ειδησεογραφικοί σταθμοί επαίνεσαν τις πρακτικές υγείας και ασφάλειας της Amazon, αλλά δεν είπαν στους θεατές ότι η εταιρεία παρείχε η ίδια το περιεχόμενο. Το σενάριο και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις σχεδόν πανομοιότυπες προβολές ήταν μέρος ενός πακέτου που είχε προπαρασκευασθεί από τον εκπρόσωπο της Amazon, Todd Walker και διανεμήθηκε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ως δελτίο τύπου.

5. Η Amazon βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να αγοράσει την αυτοκινητοβιομηχανία Zoox σε μια κίνηση που θα επεκτείνει την εμβέλεια του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων. Οι εταιρείες συζητούν μια συμφωνία που θα είναι κάτω των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που πέτυχε στον τελευταίο γύρο ιδιωτικής χρηματοδότησης το 2018 η Zoox, ανέφερε η Wall Street Journal.

6. Σημαντικοί διαφημιζόμενοι επιδιώκουν να αναθεωρήσουν τους όρους των συμφωνιών τους με την υπηρεσία ροής Quibi μετά την ασταθή κυκλοφορία της τον περασμένο μήνα. Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των PepsiCo, Taco Bell και Walmart, ζήτησαν αλλαγές λόγω ανησυχιών σχετικά με τη χαμηλή θεαματικότητα της υπηρεσίας ή τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις τους, ανέφερε η Wall Street Journal.

7. Η Google θα ανοίξει ξανά τα γραφεία της από τις 6 Ιουλίου για έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων, αλλά προειδοποιεί ότι τα πράγματα θα «φαίνονται και θα αισθάνονται διαφορετικά» σε σχέση με όταν έφυγαν. Οι υπάλληλοι που επιστρέφουν θα συναντήσουν με ένα πολύ διαφορετικό γραφείο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Sundar Pichai, υποσχόμενος ότι θα υπάρξουν «αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας».

8. Η Apple σχεδιάζει να ανοίξει περίπου 100 ακόμη καταστήματα σε 21 πολιτείες αυτήν την εβδομάδα. Όταν τα καταστήματα ανοίξουν ξανά, περίπου 130 καταστήματα της Apple θα λειτουργήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με το μεγαλύτερο μέρος να επικεντρώνεται στις υπηρεσίες curbside.

9. Η Uber έκοψε 600 θέσεις εργασίας από τα γραφεία της στην Ινδία. Το lockdown στην Ινδία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έχει χτυπήσει σκληρά τον εταιρεία.

10. Η Ελβετία είναι η πρώτη χώρα που έχει δοκιμάσει την εφαρμογή ανίχνευσης επαφών κορονοϊού της Apple και της Google. Το SwissCovid θα ειδοποιήσει τους χρήστες εάν κάποιος που ήταν πολύ κοντά τους έχει βγει θετικός στον Covid-19.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:10 - 27 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.