ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος γύρος σύγκρουσης Τραμπ – Social Media

15:08 - 01 Ιουν 2020 | Τεχνολογία
Νέος γύρος σύγκρουσης Τραμπ – Social Media
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Δευτέρα.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην προβεί σε καμία ενέργεια απέναντι στη θέση του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος απείλησε τους διαδηλωτές της Μινεάπολης. Ο Zuckerberg είπε ότι ο ρόλος του Facebook ήταν να «επιτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερη έκφραση».
  1. Σε αντίθεση με το Facebook, το Twitter εμφάνισε μια προειδοποιητική ετικέτα στην ανάρτηση του Τραμπ που ανέφερε ότι «όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν τα γυρίσματα». Το Twitter μπλόκαρε το tweet, λέγοντας ότι «δοξάζει τη βία».
  1. Διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελήφθησαν από το The Verge δείχνουν σημαντική διαφωνία μεταξύ των υπαλλήλων του Facebook σχετικά με το εάν η πλατφόρμα θα πρέπει να αφαιρέσει την ανάρτηση του Τραμπ. Ένας υπάλληλος έγραψε ότι «η ιστορία δεν θα μας κρίνει ευγενικά».
  1. Η SpaceX το Σάββατο μετέφερε με επιτυχία τους πρώτους ανθρώπινους επιβάτες του: τους αστροναύτες της NASA Bob Behnken και Doug Hurley. Την Κυριακή το πρωί, οι αστροναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα στο διαστημόπλοιο Endeavour και έδεσαν εκεί.
  1. Ο Elon Musk της SpaceX είπε ότι ήταν συγκινημένος μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του Endeavour. Αν και η αδρεναλίνη του ήταν στο «100%» κατά την πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης την Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX είπε ότι δεν αισθάνθηκε καθόλου νευρικός αυτό το Σαββατοκύριακο, δηλαδή κατά τη δεύτερη προσπάθεια.
  1. Η Whole Foods που ανήκε στην Amazon απέλυσε έναν εργαζόμενο που ανησυχούσε για περιπτώσεις COVID-19 στα καταστήματα της αλυσίδας παντοπωλείων. Η εργαζόμενη είπε ότι η Whole Foods την κατηγόρησε για «χάσιμο χρόνου» αφού έκανε ένα διάλειμμα για να ανακάμψει από μια κρίση πανικού, αλλά υποψιάζεται ότι απολύθηκε στην πραγματικότητα λόγω «διαφωνίας», σύμφωνα με το Vice.
  1. Η Google έχει ακυρώσει χιλιάδες προσφορές εργασίας σε έκτακτους και συμβασιούχους, καθώς η εταιρεία εξακολουθεί να «αισθάνεται» τον αντίκτυπο της πανδημίας. Σύμφωνα με τους New York Times, η Google βλέπει τα διαφημιστικά της έσοδα να πλήττονται από την πανδημία.
  1. Οι γερουσιαστές θέλουν να ερευνηθούν οι πρακτικές απορρήτου της εφαρμογής TikTok αφού φέρεται ότι παραβίασε την υπόσχεσή της να διαγράψει βίντεο που δημοσιεύτηκαν από μικρά παιδιά. Σε μια επιστολή που εστάλη την Παρασκευή, οι τέσσερις γερουσιαστές ανέφεραν μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι το TikTok απέτυχε να διαγράψει βίντεο που δημοσιεύτηκαν από παιδιά κάτω των 13 ετών, όπως είχε υποσχεθεί να κάνει σε ένα διάταγμα συναίνεσης του 2019 η εν λόγω εφαρμογή.
  1. Μια ιρλανδική εταιρεία drone πραγματοποιεί παραδόσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κέικ και πίτσας στο απομακρυσμένο ιρλανδικό χωριό Moneygall κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία, που ονομάζεται Manna, έχει οριστεί ως βασική υπηρεσία από την υπηρεσία υγείας της Ιρλανδίας και εξυπηρετεί πληθυσμό περίπου 1.000 ατόμων.
  1. Ένας πρώην Googler έχει συγκεντρώσει 2,1 εκατομμύρια δολάρια εν μέσω της πανδημίας για την start-up, Poplar, που δραστηριοποιείται στην αγορά επαυξημένης πραγματικότητας. Ο ιδρυτής David Ripert ξεκίνησε τη συγκέντρωση χρημάτων τον Ιανουάριο, αλλά έκλεισε τον γύρο τον Μάιο παρά τη γενική επιβράδυνση των επενδύσεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.