ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εσωτερικός αναβρασμός στο Facebook μετά τις δημοσιεύσεις Τραμπ

15:48 - 02 Ιουν 2020 | Τεχνολογία
Εσωτερικός αναβρασμός στο Facebook μετά τις δημοσιεύσεις Τραμπ
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Τρίτη.
  1. Οι υπάλληλοι του Facebook εξεγέρθηκαν δημοσίως για την απόφαση του Mark Zuckerberg να διατηρήσει μια δημοσίευση του Trump σχετικά με τις διαμαρτυρίες για την δολοφονία του George Floyd. Περισσότεροι από δώδεκα εργαζόμενοι στο Facebook διαφωνούν άμεσα με τη στάση της εταιρείας το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα προχώρησαν σε μια σπάνια παράσταση δημόσιας διαμαρτυρίας.
  1. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέσμευσε 10 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της φυλετικής αδικίας εν μέσω της οργής για τον χειρισμό του Facebook για το θέμα. Ο Ζούκερμπεργκ δέσμευσε το συγκεκριμένο ποσό για ομάδες που καταπολεμούν τη φυλετική ανισότητα, ακόμη και όταν οι δικοί του εργαζόμενοι εναντιώθηκαν στη στάση της εταιρείας.
  1. Ο γίγαντας τυχερών παιχνιδιών Zynga θα αγοράσει την τουρκική εταιρεία Peak για 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία με τη μορφή μετρητών και μετοχών περιλαμβάνει την ομάδα των 100 ατόμων της Peak και το χαρτοφυλάκιο των franchise παιχνιδιών για κινητά της εταιρείας.
  1. Οι υπάλληλοι του Facebook πραγματοποίησαν μια εικονική διαμαρτυρία κατά του χειρισμού των δημοσιεύσεων του Trump από την εταιρεία. Οι New York Times ανέφεραν ότι «δεκάδες» εργαζόμενοι αποχώρησαν τη Δευτέρα για να δείξουν την αντίθεσή τους στην άρνηση της εταιρείας να αναλάβει δράση κατά της θέσης του προέδρου που πρόταξε τη βία ως απάντηση στις διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ.
  1. Η Apple έκλεισε τα καταστήματα στις ΗΠΑ λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια εν μέσω διαμαρτυριών. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο απεικονίζουν λεηλασίες και εισβολείς στα καταστήματα της Apple σε διάφορες πόλεις - από τη Φιλαδέλφεια μέχρι την Ουάσιγκτον D.C.
  1. Ο επικεφαλής ακινήτων της WeWork για τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ισραήλ αποχωρεί από την εταιρεία μετά από δύο χρόνια. Το στέλεχος, Aaron Ellison, βοήθησε στην ανάπτυξη της εταιρίας, η αξία της οποίας έφτασε ακόμα και τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, έχει επενδύσει στη βρετανική startup Beacon, μια πλατφόρμα μεταφοράς εμπορευμάτων. Σύμφωνα με το Sky News, ο Bezos θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση χρημάτων της σειράς Α της Beacon, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.
  2. Στελέχη από την Google, το Snap, την Apple, το Facebook και άλλων εταιρειών μίλησαν κατά της φυλετικής ανισότητας και της αστυνομικής βαρβαρότητας με δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων και σημειώματα προς τους υπαλλήλους τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, επεσήμανε την ιστορία του ρατσισμού στις ΗΠΑ, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Snap, Evan Spiegel, ζήτησε μια μη κομματική επιτροπή για τις αποζημιώσεις.
  1. Το YouTube υποσχέθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια ως αλληλεγγύη προς τους διαδηλωτές του Black Lives Matter, αλλά οι επικριτές του σημείωσαν ότι ο ιστότοπος επέτρεψε την «άνθηση λευκών supremacist βίντεο» για χρόνια. Μελέτες έχουν δείξει ότι το YouTube προωθεί το ακροδεξιό περιεχόμενο μέσω συγκεκριμένων αλγορίθμων.
  1. Οι Uber, Lyft και Lime λένε ότι θα αναστείλουν τις υπηρεσίες σε πόλεις όπου εφαρμόζονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ έδειξαν ότι τα σκούτερ χρησιμοποιούνται σε ταραχές για να συντρίψουν κτίρια και οχήματα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.