ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Εμμένει στη στάση του ο Ζούκερμπεργκ παρά τις αντιδράσεις

15:55 - 03 Ιουν 2020 | Τεχνολογία
Facebook: Εμμένει στη στάση του ο Ζούκερμπεργκ παρά τις αντιδράσεις
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε σήμερα, Τετάρτη.

1. Ο Mark Zuckerberg υπερασπίστηκε την απόφαση του το Facebook να επιτρέψει την ανάρτηση του Trump σε εσωτερική συνάντηση, ακόμη και όταν οι υπάλληλοί του διαμαρτυρήθηκαν και παραιτήθηκαν. Σε μια έντονη διαμάχη με υπαλλήλους την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook αρνήθηκε να αλλάξει πορεία σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να επιτρέψει μια ανάρτηση από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία επικρίθηκε ότι «δοξάζει τη βία».

2. Η κυβέρνηση Trump έλαβε την πρώτη αγωγή που αμφισβήτησε την εκτελεστική της εντολή να στοχεύει τις εταιρείες κοινωνικών δικτύων. Η αγωγή που κατατέθηκε από το Κέντρο Δημοκρατίας στην Τεχνολογία, υποστηρίζει ότι η διαταγή παραβίασε την «Πρώτη Τροποποίηση».

3. Ένας υπάλληλος του Facebook παραιτήθηκε δημοσίως λόγω του χειρισμού των αναρτήσεων του Trump από την εταιρεία. Τη Δευτέρα, ο Timothy Aveni με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε στο Facebook και στο LinkedIn ότι αποχωρεί από την εταιρεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την ίδια στιγμή που πολλοί υπάλληλοι του Facebook ξεκίνησαν μια άνευ προηγουμένου εικονική διαδήλωση αμφισβητώντας τις κινήσεις της ηγεσίας.

4, Η κινεζική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών NetEase επιδιώκει να συγκεντρώσει μεταξύ 2,6 δισεκατομμυρίων και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια δευτερεύουσα προσφορά στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τους Financial Times. Η NetEase είναι επί του παρόντος εισηγμένη στο Nasdaq, αλλά η πώληση μετοχών της θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «κύμα» αύξησης των εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ εν μέσω των κινεζικών εντάσεων με τις ΗΠΑ.

5, Ένα πρώην στέλεχος επικοινωνιών στο Facebook δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τους υπαλλήλους σχετικά με τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί η εταιρεία. Ο Barry Schnitt, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής εταιρικών επικοινωνιών και δημόσιας πολιτικής του Facebook από το 2008 έως το 2012, δήλωσε ότι είχε κάνει λάθος υπερασπιζόμενος την προσέγγιση του Facebook για την ελευθερία του λόγου κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην εταιρεία.

6, Ο Elon Musk είπε ότι το να παρακολουθεί το πλήρωμα του SpaceX το Σαββατοκύριακο - το πρώτο από το έδαφος των ΗΠΑ από τότε που η NASA «έτρεξε» το πρόγραμμα διαστημικών λεωφορείων πριν από εννέα χρόνια - τον κατακλύζει. Ο Musk είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης ότι ήταν συγκλονισμένος και ότι ήταν δύσκολο να εκφράσει πώς ένιωσε.

7, Το στέλεχος της Google και συνιδρυτής της DeepMind, Mustafa Suleyman, ενημέρωσε την υπηρεσία υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την εφαρμογή ανίχνευσης επαφών COVID-19, ανέφερε η Telegraph. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Suleyman συμβούλεψε πώς να συλλέξουν δεδομένα ασθενών.

8. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Reddit, Έλεν Πάο, κάλεσε τον ιστότοπο να μην κλείσει το περίφημο «r/the_donald subreddit» του. Ο Πάο κατηγόρησε τον Reddit ότι καλλιεργούσε προκαταλήψεις περί λευκής υπεροχής.

9. Χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν εφαρμογές για την παρακολούθηση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στις ΗΠΑ, ανέφερε το Vice. Εφαρμογές όπως το «5-0 Radio» ξεπέρασαν τις εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok ως η πιο δημοφιλής εφαρμογή επί πληρωμή.

10. Η start-up Anvil με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο AI της Google Gradient Ventures και άλλους υποστηρικτές. Η Anvil προσφέρει μια πλατφόρμα αυτοματισμού της γραφειοκρατίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.