ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Amazon αναστέλλει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου λόγω των διαδηλώσεων

15:07 - 11 Ιουν 2020 | Τεχνολογία
Η Amazon αναστέλλει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου λόγω των διαδηλώσεων
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε σήμερα, Πέμπτη.
  1. Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία για ένα έτος. Η Amazon Web Services έχει πουλήσει το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, το οποίο ονομάζεται Rekognition, σε αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, αλλά πολλές μελέτες έχουν διατυπώσει την άποψη ότι το λογισμικό στοχεύει δυσανάλογα τους μαύρους και άλλα άτομα με πιο σκούρο δέρμα.
  1. Ο Grubhub, μετά από αποτυχημένες συνομιλίες με την Uber, σχεδιάζει τώρα να συγχωνευθεί με την ευρωπαϊκή υπηρεσία παράδοσης τροφίμων Just Eat. Η προτεινόμενη συμφωνία αξιολογείται στα 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια και έρχεται μετά την εγκατάλειψη των συνομιλιών με την Uber λόγω αντιμονοπωλιακών ανησυχιών.
  1. Το Facebook συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να βοηθήσει σε έρευνα του FBI. Οι υπάλληλοι του Facebook δήλωσαν ότι η εταιρεία θεώρησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή, αλλά η προσέγγιση αυτή ανανεώνει ερωτήματα σχετικά με τη συνεργασία της τεχνολογίας με τον νόμο.
  1. Το Twitter δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα για ανάγνωση ενός άρθρου πριν την δημοσιοποίηση. Η δυνατότητα αναφέρει ότι «Η κοινή χρήση ενός άρθρου μπορεί να προκαλέσει συζητήσεις, οπότε ίσως θελήσετε να το διαβάσετε προτού το κάνετε Tweet».
  1. Η Amazon ερευνά τη σύλληψη ενός από τους οδηγούς παράδοσης στο Warren του Μίσιγκαν. Ένα ανώτερο στέλεχος της Amazon την Τρίτη μοιράστηκε ένα βίντεο που εμφανίζει έναν λευκό αστυνομικό να συγκρατεί έναν μαύρο οδηγό που ήταν στραμμένος στο έδαφος.
  1. Η Brex, μια εταιρεία fintech που αξίζει 3 δισεκατομμύρια δολάρια, απολύει 62 μέλη ή περίπου το 17% του προσωπικού του. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει συγκέντρωση χρημάτων 150 εκατομμυρίων δολαρίων λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν.
  1. Η Microsoft ζήτησε από τους υπεύθυνους να ακυρώσουν συναντήσεις και εκδηλώσεις στις 19 Ιουνίου για να δώσουν στους υπαλλήλους μια «ημέρα ακρόασης, μάθησης και αφοσίωσης». Η απόφαση λαμβάνεται καθώς οι εργαζόμενοι μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες με τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.
  1. Η IBM άκουσε επαίνους αφού είπε ότι θα σταματήσει όλες τις πωλήσεις της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, αλλά οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να άφησε ένα κενό. Ένας ερευνητής που ειδικεύεται στην IBM είπε στο Business Insider ότι υπάρχει ασάφεια σχετικά με το τι σημαίνει λογισμικό «γενικού σκοπού».
  1. Η start-up δεδομένων απορρήτου με έδρα τη Νέα Υόρκη, Ethyca, έχει συγκεντρώσει 13,5 εκατομμύρια δολάρια από την IA Ventures και την PayPal. Η Ethyca που ιδρύθηκε το 2018 βοηθά τις επιχειρήσεις να εκτιμήσουν καλύτερα τις ανάγκες απορρήτου των δεδομένων τους και να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς για τη χρήση δεδομένων πελατών.
  1. Η εφαρμογή Telemedicine Babylon Health διέρρευσε κατά λάθος βίντεο από ιατρικές διαβουλεύσεις ανθρώπων για άλλους ασθενείς. Η Babylon Health είναι μία από τις πολλές νεοϊδρυόμενες εταιρείες τηλεϊατρικής που έχουν αυξήσει κατά πολύ τους χρήστες τους εν μέσω της πανδημίας COVID-19.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.