ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογικές λύσεις κατά της πανδημίας:Το CityzenApp στη διάθεση των Δήμων

08:14 - 12 Ιουν 2020 | Τεχνολογία
Τεχνολογικές λύσεις κατά της πανδημίας:Το CityzenApp στη διάθεση των Δήμων
O Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) παρουσιάζει, μέσω του Reporter, λύσεις τεχνολογίας, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, να αντιμετωπίσουν τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, και να προετοιμαστούν για το μέλλον της ελληνικής αγοράς.

Η επόμενη λύση που παρουσιάζει απευθύνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσφέροντας δωρεάν χρήση της πλατφόρμας CityzenApp. Ουσιαστικά πρόκειται για μια από τις λίγες λύσεις που απευθύνονται στην «Έξυπνη Πόλη» και στους τρόπους που οι πολίτες μπορούν να λειτουργήσουν αρμονικά με τα διοικητικά όργανα, μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο, επισημαίνει σε μήνυμά του ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Γιώργος Μαρκατάτος.

CityzenApp Logo

Το CityzenApp, απαντώντας στις αυξημένες ανάγκες των Δήμων και στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, και της εργασίας από το σπίτι (τηλε-εργασία), προχωρά στην παροχή δωρεάν χρήσης του από τους Δήμους.

Στόχος είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις, να διευκολυνθούν οι Δημότες και οι Επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με τους Δήμους, να διευκολύνει την τηλε-εργασία  για το προσωπικό των Δήμων, και να αποτελέσει ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας του Δήμου με τους Δημότες για όσο διάστημα «μένουμε σπίτι».

Τι είναι το CityzenApp 

Το CityzenApp είναι ένα προϊόν της εταιρείας NovelTech από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Αποτελεί βασικό συστατικό στην υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής «Έξυπνης Πόλης» ενός Δήμου. Είναι μια δοκιμασμένη λύση η οποία έχει βραβευθεί στα Best City Awards & Mobile Excellence Awards, και ήδη χρησιμοποιείται από αρκετούς Δήμους στην Ελλάδα (Δήμος, Ηρακλείου, Δήμος Χανίων, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Θερμαϊκού).

Η πλατφόρμα CityZenApp αποτελεί μια νέα προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο ένας Δήμος παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Κεντρικό σημείο αποτελεί το κινητό τηλέφωνο του χρήστη το οποίο πλέον είναι στα χέρια όλων των πολιτών.

Πόσο διαρκεί και τι περιλαμβάνει η δωρεάν συνδρομή:

Η δωρεάν συνδρομή διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η δωρεάν συνδρομή αφορά την χρήση των ακόλουθων υποσυστημάτων του CityzenApp:

  • Οι Δημότες κατεβάζουν στα κινητά τους (Android & iphone) την εφαρμογή CityzenApp και επιλεγουν τον Δήμο τους.
  • Υποβολή και διαχείριση αιτημάτων/αναφορών/προβλημάτων που αφορούν το Δήμο, από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablets
  • Αιτήσεις Πιστοποιητικών από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablets
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα του Δήμου, των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΟΔΥ
  • Ειδική ενότητα ενημέρωσης για τον Κωρονοϊό η οποία περιλαμβάνει
    • Συνεχής, πληροφόρηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
    • Συνεχής πληροφόρηση σε τοπικό επίπεδο σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και ενημέρωση από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο
  • Άμεση επικοινωνία με του; Δημότες μέσω αποστολής Push Notifications (άμεσες ενημερώσεις)
  • Γραμμή Δημότη

Για το προσωπικό των Δήμων παρέχεται σύστημα διαχείρισης για την διαχείριση όλων των παραπάνω λειτουργιών. Παράλληλα, οι Δημότες έχουν πρόσβαση μέσω ειδικής ιστοσελίδας η οποία είναι προσβάσιμη  και μέσα από Mobile Application (Android & iOS)

Πως μπορεί ένας Δήμος να αποκτήσει τη δωρεάν συνδρομή:

Με έναν από τους παρακάτω τρόπους

  1. Μέσω φόρμας από την ιστοσελίδα www.cityzenapp.gr
  2. Με email στο [email protected]
  3. Καλώντας στο 2810-391907

Τελευταία τροποποίηση στις 08:21 - 12 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.