ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Chris Cox: Ο «υπολοχαγός» του Zuckerberg επιστρέφει στο Facebook

15:07 - 12 Ιουν 2020 | Τεχνολογία
Chris Cox: Ο «υπολοχαγός» του Zuckerberg επιστρέφει στο Facebook
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε σήμερα, Παρασκευή.
  1. Ο πρώην επικεφαλής του Facebook, Chris Cox, θα επιστρέψει μετά από ένα χρόνο απουσίας στον προηγούμενο ρόλο του στην εταιρεία, ο οποίος περιλαμβάνει την επίβλεψη των Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp. Ο Cox, ένας από τους κορυφαίους «υπολοχαγούς» του Mark Zuckerberg, έφυγε τον Μάρτιο του 2019 λόγω διαφορών με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο σχετικά με τα σχέδιά του να κάνει το Facebook πιο επικεντρωμένο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.
  2. Ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, λέει ότι η εταιρεία δεν θα πουλά πλέον την εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου στις αστυνομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εκτός εάν εγκριθεί εθνικός νόμος για τη ρύθμιση της τεχνολογίας. Τα σχόλια του Smith ακολουθούν παρόμοιες ανακοινώσεις από την IBM και την Amazon.
  3. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Snap, Evan Spiegel, αντιμετώπισε επιθέσεις για περιστατικά ρατσισμού στην εταιρεία αλλά είπε ότι δεν θα δημοσιεύσει τους αριθμούς ποικιλομορφίας της εταιρείας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Business Insider. Η απόφαση της Snap να μην δημοσιεύσει τέτοιες αναφορές αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες έχουν ήδη προχωρήσει σε δημοσιεύσεις.
  4. Οι υπεύθυνοι για την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν ζήτησαν από το Facebook να ελέγξει τις πολιτικές διαφημίσεις και να καταργήσει την παραπληροφόρηση. Το Facebook το αρνείται, υποστηρίζοντας ότι μόνο εκλεγμένοι αξιωματούχοι μπορούν να αποφασίσουν για τους κανόνες για την πολιτική διαφήμιση και την εκστρατεία στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης.
  5. Η Sony θα λανσάρει το PlayStation 5 κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2020 με ένα τυπικό μοντέλο και μια ψηφιακή έκδοση χωρίς μονάδα δίσκου. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν σκληρό δίσκο και κάρτα γραφικών ικανή για τεχνολογία ανίχνευσης ακτινών.
  6. Η μυστική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Palantir ετοιμάζεται να υποβάλει ένα S-1 πριν από μια πιθανή IPO τον Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδει το Business Insider. Η προετοιμασία για την IPO, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, γίνεται εδώ και καιρό στη στην εταιρεία, την οποία στηρίζουν, ήδη, το Funders Fund του Peter Thiel και το In-Q-Tel, το επενδυτικό Fund των κοινοτήτων πληροφοριών και άμυνας των ΗΠΑ.
  7. Ο Mark Zuckerberg και η Priscilla Chan απάντησαν στην κριτική για τις πολιτικές μετριοπάθειας του Facebook μετά από μια επιστολή δεκάδων επιστημόνων που λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg (CZI). Η Τσαν και ο Ζούκερμπεργκ ανέφεραν ότι ενώ «είναι βαθιά συγκλονισμένοι από τη διχαστική και εμπρηστική ρητορική του Προέδρου Τραμπ», το Facebook λειτουργεί ανεξάρτητα από το CZI και ακολουθεί τις δικές του πολιτικές σχετικά με τον έλεγχο της πλατφόρμας.
  8. Ο Tim Bray, ο ανώτερος μηχανικός της Amazon που παραιτήθηκε σε μια διαμαρτυρία τον Μάιο για την εταιρεία που απολύει υπαλλήλους, δήλωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία θα πρέπει να διαλυθεί. Ο Bray μίλησε κατά τη διάρκεια συνάντησης του συνδικάτου για το Zoom, στο οποίο παρευρέθηκαν εργαζόμενοι αποθήκης της Amazon, μηχανικοί και διοργανωτές της συνάντησης.
  9. Η διαδικτυακή πλατφόρμα εκδηλώσεων Hopin βρίσκεται σε συνομιλίες για τη συγκέντρωση περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε νέα χρηματοδότηση με επικεφαλής τους Institutional Venture Partners (IVP), σύμφωνα με δύο πηγές της αγοράς που γνωρίζουν τη συμφωνία. Η Hopin είναι μόλις ενός έτους και δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα πρώτα της οικονομικά αποτελέσματα, αλλά φαίνεται ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον, καθώς λόγω κορονοϊού προέκυψαν ανάγκες για διαδικτυακά συνέδρια και ζωντανές εκδηλώσεις. 
  10. Ένας πελάτης μήνυσε την Apple ζητώντας 1 τρισεκατομμύριο δολάρια με ισχυρισμούς ότι η εταιρεία έκλεψε το iPhone του αφού το έφερε για επισκευή. Ο Raevon Terrell Parker ισχυρίζεται ότι η Apple κράτησε το τηλέφωνο επειδή είχε «νέες δυνατότητες» που χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του iOS 12.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.