ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο συνεργασίας για το διεθνές κέντρο της Cisco στη Θεσσαλονίκη

18:50 - 25 Ιουν 2020 | Τεχνολογία
Μνημόνιο συνεργασίας για το διεθνές κέντρο της Cisco στη Θεσσαλονίκη
Στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων η Cisco, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα δημιουργεί ομάδες που θα αναλύουν, σχεδιάζουν και προτείνουν λύσεις που απασχολούν οποιοδήποτε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Υπογράφηκε την Πέμπτη, μεταξύ της Cisco Hellas και των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και του Δήμου Θεσσαλονίκης, μνημόνιο συνεργασίας αναφορικά με τη δημιουργία του «Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων», στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κτίριο των Παλιών Δημοτικών Σφαγείων.

Η δημιουργία του Κέντρου έχει την υποστήριξη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και η προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού. 

Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2

Στο Διεθνές Κέντρο θα λειτουργεί και τμήμα εκπαίδευσης (Networking Academy), καθώς και τμήματα STEM και Ρομποτικής, τα οποία στοχεύουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες, μαθητών, φοιτητών, αλλά και επαγγελματιών που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης, στα πλαίσια των σύγχρονων απαιτήσεων της αγοράς.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκπροσώπησε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως "η απόφαση της CISCO να έρθει και να ιδρύσει το Κέντρο Ψηφιακής Επιτάχυνσης, ένα από τα 15 στον κόσμο, στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα εξαιρετικά χαρμόσυνο γεγονός που προφανώς η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων υποστηρίζουν θερμά"

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις στρατηγικές συνεργασίας με τις ΗΠΑ ενώ προανήγγειλε θετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. "Έχουμε μεγάλη και πολύ στενή συνεργασία με τη στρατηγική μας σύμμαχο χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θερμή υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας με πολλαπλές επενδύσεις. Οι συζητήσεις με αμερικάνικες εταιρείες είναι πλέον επί καθημερινής βάσεως σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Σύντομα θα έχουμε και πολύ χαρμόσυνες ανακοινώσεις για άλλη μια μεγάλη αμερικανική επένδυση στην Ελλάδα", ανέφερε στην ομιλία του ο Υπουργός. 

Cisco 3

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης για την πόλη της Θεσσαλονίκης ενώ πρόσθεσε πως "πρέπει δίπλα στη βαριά μας βιομηχανία, που είναι ο τουρισμός και οι υπηρεσίες, να στηθούν και άλλες νέες με προστιθέμενη αξία"

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Η Ελλάδα έχει τεράστιο δυναμικό και τεράστιες δυνατότητες. Δεν έχει όμως κάποιες αναγκαίες συνθήκες για να μπορέσει να τις απελευθερώσει. Είναι σπουδαίο αυτό που γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Είναι σπουδαίο το ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί και ανοίγουμε μία νέα εποχή για τη χώρα μας. Και είναι σπουδαίο να σκεφτεί κανείς πως η τεχνολογία ενδυναμώνει τον άνθρωπο.»

Ο Γενικός Διευθυντής της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Μάλτα Αντώνης Τσιμπούκης ανέφερε πως "Στο κέντρο αυτό θέλουμε να δείξουμε τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία, όχι σε θεωρητικό επίπεδο αλλά σε απόλυτα πρακτικό. Η τεχνολογία, οι λύσεις, θα είναι εδώ. Θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να τις δει σε πραγματική λειτουργία αλλά και το σημαντικότερο, να χρησιμοποιήσει τις υποδομές και την τεχνογνωσία του κέντρου για να αναπτύξει λύσεις που θα λύσουν προβλήματα. Παράλληλα στο κέντρο θα λειτουργήσει κέντρο ψηφιακών δεξιοτήτων, όπου θα δίνονται πιστοποιήσεις αναγνωρισμένες από την αγορά, με στόχο να δώσουμε τα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο, σήμερα"

Διαθέσιμες Τεχνολογικές Λύσεις του Κέντρου 

Οι λύσεις που προγραμματίζονται να είναι διαθέσιμες άμεσα προς λειτουργία και επίδειξη στους επισκέπτες του Κέντρου, είναι:

Έξυπνη Πόλη

  • Smart Parking
  • Smart Lighting
  • Smart Waste management
  • Urban mobility
  • City platform
  • Smart metering (water & gas)
  • Safe City

Επιχειρησιακή και Επιχειρηματική Συνέχεια

  • Τηλεϊατρική
  • Απομακρυσμένες υπηρεσίες υγείας
  • Υποστήριξη ασθενών στο σπίτι 
  • Διαχείριση πανδημίας (COVID)

Τηλε-εκπαίδευση

  • Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση
  • Απομακρυσμένη συν-εργατικότητα

Τηλεργασία

  • Στοχευμένη Γεωργία Ακριβείας
  • Τουρισμός και πολιτισμός
  • Ηλεκτροκίνηση, Ενεργειακή Παρακολούθηση Κτιρίων, κτλ

Georgiadis Zervas Pierrakakis Tsiboukis

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.