ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aύξηση των επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια- Οι πρωταγωνίστριες εταιρείες

10:58 - 26 Ιουν 2020 | Τεχνολογία
Aύξηση των επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια- Οι πρωταγωνίστριες εταιρείες
Σε πρώτο πλάνο έφερε το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας η πανδημία του COVID-19. Καθώς μια σειρά από δραστηριότητες πολιτών και επιχειρήσεων μεταφέρθηκαν σε digital περιβάλλον, οι ανάγκες για προστασία από τις ψηφιακές απειλές αυξήθηκαν. Ως αποτέλεσμα, η παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκε σε αξία κατά 9,7% το 1ο τρίμηνο του 2020, φθάνοντας - σε απόλυτους αριθμούς - τα $10,4 δισ. (σ.σ. περιλαμβάνει επενδύσεις στην ασφάλεια δικτύων και τελικών σημείων, την ασφάλεια του Διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και την ασφάλεια δεδομένων).

Αυτό, που, κατά κύριο λόγο, ώθησε την παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας σε άνοδο, είναι η τηλε-εργασία και η ανάγκη των επιχειρήσεων να θωρακίσουν έναντι των απειλών το περιβάλλον της εξ αποστάσεως εργασίας κυρίως στα αρχικά στάδια του lockdown, που επιβλήθηκε ως απάντηση στον COVID-19.

Πάντως, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Canalys, τα χαμόγελα στην αγορά της ψηφιακής ασφάλειας δεν θα διαρκέσουν επί μακρόν, καθώς ο αντίκτυπος της υγειονομικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία αναγκάζει σταδιακά τις επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, να αναθεωρήσουν επί τα χείρω τους προϋπολογισμούς τους για την Πληροφορική, τάση που θα επηρεάσει και την αγορά της κυβερνοασφάλειας. “Αυτό συμβαίνει παρά την κρίσιμη σημασία της προστασίας των περιουσιακών στοιχείων, των λειτουργιών και των υπαλλήλων των εταιρειών από τις αυξανόμενες απειλές και ευπάθειες. Κατά συνέπεια, οι αυξήσεις των δαπανών στον κυβερνοχώρο για τους επόμενους 12 μήνες θα μειωθούν ή θα σταματήσουν εντελώς”, αναφέρει η εταιρεία. 

Οι πρωταγωνιστές
Η Cisco - σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys - ήταν ο κορυφαίος πάροχος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο κατά το 1ο τρίμηνο του 2020, αντιπροσωπεύοντας το 9,1% των συνολικών πωλήσεων. Η Palo Alto Networks παρέμεινε ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της, με μερίδιο αγοράς 7,8%. Η Fortinet διατήρησε τη δυναμική της και αύξησε το μερίδιο της στο 5,9%, με την Check Point να είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής με μερίδιο 5,4%, ενώ η Symantec συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα με τους πιο ισχυρούς προμηθευτές για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους με μερίδιο 4,7%.

“Η άνευ προηγουμένου στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία από τον Μάρτιο είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή ζήτηση για λύσεις ασφαλείας τελικών σημείων για την προστασία των εταιρικών φορητών υπολογιστών, αλλά και των συσκευών που ανήκουν στους πολίτες και χρησιμοποιήθηκαν για εταιρικούς σκοπούς”, αναφέρουν οι αναλυτές της Canalys.

Όσον αφορά τα επιμέρους τμήματα της αγοράς, οι αποστολές λύσεων ασφαλείας Endpoint αυξήθηκαν κατά 16,9%, αντιπροσωπεύοντας το 15,4% της συνολικής αγοράς ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτή η ισχυρή ανάπτυξη συνεχίστηκε και το 2ο τρίμηνο, καθώς περισσότερες χώρες εφάρμοσαν μέτρα lockdown. Ο τομέας της ασφάλειας δικτύου αυξήθηκε κατά 4%, ενώ αυτός της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κατά 13,8% σε ετήσια βάση.

“Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν πιο …αποκεντρωμένοι και θα εργάζονται από πολλούς χώρους εργασίας μετά από την κρίση του COVID-19. Αυτό έχει επιπτώσεις στον τύπο των λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που απαιτούνται, με μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια του cloud”, εκτιμούν οι αναλυτές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.